Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ΑΕΚ είναι προ των πυλών. Η ομάδα της Λάρνακας αντιμετωπίζει αύριο (20:45 ώρα Κύπρου) τη Μίντζιλαντ στην «MCH Arena», σε ένα ιστορικό παιχνίδι καθώς πρόκειται για το πρώτο της στα προκριματικά του Champions League και θέλει ασφαλώς να το συνδυάσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στον Γ’ Προκριματικό Γύρο της διοργάνωσης, ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στην «Αρένα».
Ούτε την Μπενφίκα (πρέπει να) σκέφτεται, ούτε βεβαίως την Παρτίζαν. Άπαντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την κλήρωση αλλά… ως εκεί. Η προσοχή είναι στραμμένη αποκλειστικά στη Μίντζιλαντ, η οποία δεν φοβίζει σε καμία περίπτωση την ΑΕΚ, μολονότι θεωρείται το φαβορί του ζευγαριού.
Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Στα της 11άδας, εάν επιλέξει το 4-4-2, τότε ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στα στόπερ και μπακ τους Γκαρσία και Χριστοφόρου ή Ροσάλες.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σανχούρχο και Λουΐς Γκουστάβο, με Γκιούρτσο και Φαράζ στα άκρα και Τρισκόφσκι-Λόπες στην κορυφή, ενώ θέση διεκδικεί και ο Άλτμαν. Αν επιλέξει το 4-3-3, τότε θα μείνει έξω ο Λόπες και θα πάρει φανέλα βασικού ο Μάμας.

Ανδρέας Βεντούρης