Την πρώτη της παρουσία στην τελική φάση των Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εξασφάλισε πριν από λίγο (23/5/24) η Χριστιάνα Έλληνα!
Η αθλήτρια του Γιώργου Ανδρέου και του Florida International University (FIU), κατάφερε στην τελευταία βολή της, στους προκριματικούς της Ανατολής στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, να καρφώσει το ακόντιό της στα 50,86μ. και να περάσει στους τελικούς του NCAA ως η 9η της Ανατολής.
Η Έλληνα ήταν η αθλήτρια που έριχνε τελευταία στο γ΄ γκρουπ των16 συμμετεχουσών κοριτσιών (συνολικά έλαβαν μέρος στα προκριματικά 48) και αυτό την βοήθησε, αφού μέχρι να ρίξει την τρίτη και τελευταία της βολή βρισκόταν στην άτυχη 13η θέση με 47,49μ. από την πρώτη προσπάθειά της (άκυρη η δεύτερη).
Ευτυχώς, στην πιο σημαντική βολή της ήταν συγκεντρωμένη και έριξε στα 50,86μ., εξασφαλίζοντας θέση στην πρώτη δωδεκάδα, η οποία θα βρεθεί στις 5 με 8 Ιουνίου στο Γιουτζίν του Όρεγκον για τους τελικούς του NCAA.

* Να αναφέρουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης (22/5) ο Λευτέρης Κοντονικόλας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στους προκριματικούς της Δύσης στον ακοντισμό, εξαιτίας ενοχλήσεων στον ώμο.