Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς Αδένα, (25 Μαΐου), το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει ότι ο διεθνής Κύπριος ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, είναι ο πρώτος Επίτιμος Πρεσβευτής του Κέντρου.

 

Ο Αλέξανδρος, γεννηθείς το 1998, είναι ένα αγαπητό πρόσωπο για το Κέντρο, καθώς μέσα από την αθλητική και κοινωνική του δράση συμβάλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο, αλλά και για τη ζωή μετά τον καρκίνο. Με πάθος για την ποδηλασία, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και είναι μέλος της Κυπριακής Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας. Έχοντας αντιμετωπίσει ο ίδιος στα 16 του χρόνια τον καρκίνο του θυροειδή, και νοιώθοντας ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, που του στάθηκαν σαν οικογένεια του, κάνει το γύρο της Κύπρου κάθε χρόνο με το αγωνιστικό του ποδήλατο με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για τη στήριξη του έργου του Κέντρου. Αυτή η πρωτοβουλία του, ενισχύει σημαντικά τους πόρους του Κέντρου και προωθεί την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου.

 

«Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο πρεσβευτή από τον Αλέξανδρο Αγρότη», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Πάνος Εργατούδης, προσθέτοντας: «Η αφοσίωσή του, το πάθος του για την ποδηλασία και η προσωπική του εμπειρία με τον καρκίνο αλλά και η διαρκής υποστήριξή του,  αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε μαζί μας, έναν πρωταθλητή της άθλησης και της ζωής και αναμένουμε με ενθουσιασμό τις μελλοντικές του δράσεις ως Επίτιμος Πρεσβευτής. Αναγνωρίζουμε ότι η συμβολή του Αλέξανδρου θα εμπνεύσει πολλούς και θα συνεχίσει να είναι ανεκτίμητη για το έργο του Κέντρου».

 

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αγρότης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι ο πρώτος Επίτιμος Πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Η εμπειρία μου με τον καρκίνο του θυρεοειδούς με έκανε να κατανοήσω πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, η στήριξη και η ενημέρωση για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μέσα από την ποδηλασία, μπορώ να συνεισφέρω και εγώ σε αυτή την κοινότητα που με στήριξε τόσο πολύ. Ελπίζω η δράση μου να εμπνεύσει και άλλους να συμμετέχουν στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου. Ευχαριστώ το Ογκολογικό Κέντρο και όλους, όσοι συμβάλλουν σε αυτό το σημαντικό έργο.»