Μπορεί η Εθνική μας να γνώρισε την ήττα από την Σερβία στην 2η αγωνιστική του Euro 2017, ωστόσο η προσπάθεια που έγινε ήταν τέτοιο που δεν μπορεί παρά μόνο να αναγνωριστεί.
Μάλιστα, η Κύπρος Κ-17 πέτυχε και το πρώτο της γκολ σε τελική φάση διοργάνωσης της UEFA, μετά το 1998, με ένα ασύλληπτο τέρμα από τον Πέτρο Ιωάννου από το ημικύκλιο του κέντρου.
Ποιος είναι όμως, ο ποδοσφαιριστής που…τρέλανε την Ευρώπη;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UEFA.com (@uefacom)


Ο Πέτρος Ιωάννου αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός, γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2007 και είναι στις ακαδημίες της ΑΕΚ.
Βασικότατος στέλεχος της Εθνικής Κ-17, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Χρύση Μιχαήλ σε ηλικία μόλις 15 ετών και εφτά μηνών!
Αγωνίστηκε έως τώρα με το εθνόσημο στο στήθος σε 11 ματς και βρήκε δίκτυα δύο φορές.
Όσον αφορά τα στατιστικά του σε συλλογικό επίπεδο…κρατηθείτε γιατί ακολουθούν «τρελά» νούμερα.

Τη λήξασα σεζόν ο Ιωάννου στο πρωτάθλημα της Ανώτατης Κατηγορίας Παίδων Κ-17 και σε αυτό των κάτω των 19 ετών, μέτρησε 22 συμμετοχές, τις 20 ως βασικός ενώ σκόραρε 16 γκολ! Kατέκτησε, μάλιστα, το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Κ-17 με τους κιτρινοπράσινους. Επιπλέον, τη σεζόν 2022-23 σε 20 εμφανίσεις πέτυχε εννέα γκολ!
Αναφερόμαστε πάντα, σε έναν νεαρό μόλις 16 ετών και το σίγουρο είναι ένα. Πώς αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό θα μας κάνει να ασχοληθούμε μαζί του ξανά και ξανά και ξανά

Θράσος Δημητρίου