Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Παραμάλι, της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή ανταπορκίθηκαν άμεσα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Στη μάχη ρίχθηκαν και δυνάμεις και από Τμήμα Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα, τρία από Βρετανικές Βάσεις, τρία από Support Cy, και ενημερώθηκε για ανταπόκριση και η Πολιτική Άμυνα.

Επιπρόσθετα ενεργοποιοήθηκε αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, δύο Ιορδανικά ελικόπτερα συνοδεύομενα από ελικόπτερο Ε.Φ ως επίσης ελικόπτερο της Αστυνομίας και ελικόπτερο των Βάσεων.

Ενισχύονται οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα από Λάρνακα, ΕΜΑΚ και Πάφο. Επιπρόσθετα αποστέλλονται προωθητές γαιών για υποστήριξη των δυνάμεων που επιχειρούν.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή με τις επίγειες δυνάμεις να επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στην προστασία κατοικιών και υποστατικών.

Στην πυρκαγιά βρίσκεται ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού και κατευθύνεται και ο Αρχιπύραρχος.

Εξάλλου, οι Βρετανικές Βάσεις ενημερώνουν τους οδηγούς να αποφεύγουν τη χρήση του δρόμου Παραμαλιού – Happy Valley, καθώς και τους οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο προς Πάφο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι καπνοί μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα. Σε σημεία των δρόμων που επηρεάζονται, προσθέτουν, βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας των ΒΒ για οδηγίες και εκτροπή της κυκλοφορίας εκεί και όπου κριθεί αναγκαίο.

Δείτε φωτογραφίες:

Εικόνα