Έτσι, το πανό που είχε δώσει το σύνθημα τις πρώτες ημέρες ζωής του συλλόγου το 2018, ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο: «Η ιστορία γράφεται από εκείνους που αντιστέκονται» και η Ομόνοια 29ης Μαΐου έγραψε την δική της ξεχωριστή ιστορία!
Πώς, όμως, φτάσαμε από την ιστορική διάσπαση από την Ομόνοια μέχρι και την άνοδο; Ας μας διαφωτίσει ο Γιώργος…

Αρχικά, επειδή αρκετός κόσμος ίσως συγχέει την Ομόνοια 29ης Μαΐου με την Ομόνοια, μίλησε μας για τις διαφορές των δύο ομάδων: «Πριν από έξι χρόνια, ο πυρήνας της Θύρας 9, που αποτελούσαν τους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει την δική της ομάδα, ονομάζοντας την “Ομόνοια 29ης Μαΐου”. Ο λόγος ήταν για αντιπροσωπεύει την ιδεολογία της, με πολλούς φιλάθλους να στηρίζουν θερμά την νέα αυτή προσπάθεια».

Έτσι λοιπόν, έξι χρόνια μετά, φτάνουμε στο σημείο όπου η Ομόνοια 29ης Μαΐου κατέκτησε το εισιτήριο της ανόδου για την πρώτη κατηγορία και την επόμενη χρονιά οι δύο ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες: «Θα είναι μία ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη συνάντηση. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι τα συναισθήματα που θα επικρατήσουν. Υπάρχει από τώρα μια ανυπομονησία. Θέλουμε τόσο εμείς όσο και το φίλαθλο κοινό να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας».

Ας μεταφερθούμε στην σεζόν που ολοκληρώθηκε… Πως θα περιέγραφες την άκρως επιτυχημένη πορεία που οδήγησε στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της; «Από την αρχή της σεζόν, αν και δεν ήμασταν στα φαβορί, ο στόχος ήταν η άνοδος. Όσο διανύαμε την σεζόν, παιχνίδι με παιχνίδι, γινόμασταν ακόμη όλο και περισσότερο ανταγωνιστικοί και καταλάβαμε από νωρίς ότι δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες ομάδες που στόχευαν την άνοδο». 

Σε ποιο χρονικό σημείο συνειδητοποίησες ότι θα πετύχετε την άνοδο; «Στο παιχνίδι κόντρα στον Ύψωνα στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου των Play Off. Σε εκείνον τον αγώνα εκμεταλλευτήκαμε τις καλές μας στιγμές, πήραμε την νίκη και αποκτήσαμε ακλόνητη αυτοπεποίθηση. Πάνω-κάτω σε εκείνο το σημείο της χρονιάς όλοι στην ομάδα καταλάβαμε ότι η άνοδος είναι πολύ κοντά». 

Σε ποιον αφιερώνεις την φετινή επιτυχία; «Το περσινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο για εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Η φετινή επιτυχία αποτελεί μια δικαίωση για εμένα και οι άνθρωποι μου αξίζουν την αφιέρωση!»

Ποιες είναι οι εντυπώσεις που σου άφησε πρώτη σου χρονιά στο ποδόσφαιρο της Κύπρου; «Θα έλεγα πως η δεύτερη κατηγορία της Κύπρου είναι πιο ανταγωνιστική από την ελληνική Super League 2. Όλες οι ομάδες είναι κοντά μεταξύ τους. Δεν υπάρχει χαοτική διαφορά σε οικονομικά μεγέθη». 

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως είχατε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τον κόσμο στο πλευρό σας. Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του στην επίτευξη της ανόδου; Επίσης που αποδίδεις τις εκπληκτικές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας σου; «Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας μας οφείλεται στον κόσμο. Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια είχαμε τρομερή στήριξη και η έδρα μας ήταν με διαφορά η πιο “καυτή” της κατηγορίας. Όσον αφορά την άμυνα, είναι θέμα θέλησης και 100% αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς».

Πως αξιολογείς το ντεμαράζ ανόδων της Ομόνοιας 29ης Μαΐου μέσα σε τόσο λίγα χρόνια από την ίδρυση της; Πιστεύεις υπάρχει ταβάνι; «Δεν υπάρχει ταβάνι για την Ομόνοια 29ης Μαΐου! Η ομάδα αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώνω καθημερινή βελτίωση σε κάθε τομέα. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι με φιλοδοξίες και όνειρα που την αγαπάνε την και είναι οι πιο αγνοί οπαδοί της! Σίγουρα, θα πάρει χρόνο για να προσαρμοστούμε στην πρώτη κατηγορία αλλά η ομάδα μεγαλώνει βήμα-βήμα. Ευελπιστώ στα επόμενα χρόνια να φτάσει να πρωταγωνιστεί στις παραδοσιακές δυνάμεις της Κύπρου».

Έχεις αποφασίσει για το μέλλον σου; «Προτεραιότητα μου είναι να μείνω στην ομάδα. Δεν θεωρώ πως έχει κλείσει ο κύκλος μου».

Κλείνοντας, θα θέλαμε και το σχόλιο σου για την φετινή χρονιά του ΟΦΗ, με τον οποίο συστήθηκες στο ευρύ κοινό, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, όπου πραγματοποίησες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα: «Με τον κ. Μπούση στο τιμόνι, ο ΟΦΗ κάνει σταθερά βήματα προς τα μπροστά και είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα. Για μένα, θα πρέπει ο στόχος κάθε χρονιά να είναι η είσοδος στα Play Off. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως κατέκτησε δίκαια το φετινό πρωτάθλημα. Αποτέλεσε την πιο σταθερή ομάδα στο τέλος των Play Off και επιβραβεύτηκε για αυτό. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω πως είναι θετικό για το προϊόν, το πρωτάθλημα να αλλάζει συνεχώς χέρι. Βέβαια, θα ήταν το ιδανικότερο εάν κάποια στιγμή πρωταγωνιστούσε και κάποια ομάδα από την επαρχία».