Μπορεί να υπάρχει ένα μούδιασμα, λόγω των Κβιλιτάια και Ντάλσιο, όμως ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, θα μάθει λίαν συντόμως, άκρως ευχάριστα μεταγραφικά νέα.
Παρόλο ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο και ούτε ιδιαίτερη πίεση, εντούτοις η διοίκηση σε συνεργασία με το Νταβίντ Γκαγιέγο έχει προχωρήσει στο πρώτο «κοσκίνισμα» μεταγραφικών στόχων με ποδοσφαιριστές που συνοδεύονται από βιογραφικά τέτοια, ώστε να δώσουν την απαραίτητη ποιότητα στο ρόστερ.
Εν όψει μάλιστα, ότι ενδεχομένως ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να είναι έτοιμη η διοίκηση για να εξαγγείλει τα εισιτήρια διαρκείας, αυτό θα γίνει με την ανακοίνωση των πρώτων μεταγραφών.
Οι δικές μας πληροφορίες, θέλουν τη νέα ομάδα του ΑΠΟΕΛ να ενισχύεται και ποιοτικά και ποσοτικά. Ίσως οι πρώτες βασικές μεταγραφές να είναι 4-5 (σύμφωνα και με τις άδεις θέσεις στο ρόστερ) αλλά σε βάθος χρόνου και ανάλογα από την Ευρωπαϊκή πορεία να γίνουν 7-8 προσθήκες.
Οι πρώτες κινήσεις θα περιλαμβάνουν, ένα κεντρικό αμυντικό, ένα ακραίο αμυντικό, δύο ποδοσφαιριστές για τη μεσαία γραμμή και δύο σέντερ φορ.
Δηλαδή θα καλυφθούν οι θέσεις των Ζέφτε Βιτάλ, Κρέσπο, Τομανέ, Γουίλσον και σίγουρα των Ντάλσιο-Κβιλιτάια αν επιβεβαιωθεί και επίσημα η αποχώρηση τους.
Επίσης, αν δεν μείνει ο Βιγιαφάνες, τότε θα γίνει άλλη μία προσθήκη. Στη μεσαία γραμμή θα γίνουν οπωσδήποτε δύο βασικές μεταγραφές, αφού υπάρχει και το ερωτηματικό με το Σαρφό, λόγω του απαγορευτικού που έχει να ταξιδεύει σε χώρες της Σύμβασης Σένγκεν.
Παρόλο ότι γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί διαρροή ονομάτων, μαθαίνουμε ότι το ΑΠΟΕΛ θα βάλει στο ρόστερ τέτοιους ποδοσφαιριστές που θα έχουν τα φόντα να ανεβάσουν κατακόρυφα το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας.