Με γηπεδούχο τον Παρνασσό και με τη Sabbianco Ανόρθωση να έχει την ευκαιρία με νίκη να πανηγυρίσει τον τίτλο, δίνεται η συνέχεια με τον πέμπτο τελικό στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας στο Χάντμπολ. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή, 26 Μαΐου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης» στον Στρόβολο, με ώρα έναρξης στις 18:00.
Η ομάδα της Αμμοχώστου με την ψυχολογία υπέρ της, μετά τις τρεις συνεχόμενες επιτυχίες επί του αντιπάλου, που της έδωσαν το προβάδισμα με 4-3 στις νίκες, θέλει να καταγράψει άλλη μία προκειμένου να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο. Εφόσον το πετύχει η ομάδα του Μάριου Ευσταθιάδη θα συμπληρώσει το νταμπλ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Από την πλευρά του, ο Παρνασσός θέλει να σταματήσει το νικηφόρο σερί της «Κυρίας», να εκμεταλλευτεί την έδρα του κι εφόσον ισοφαρίσει να πάει σε έναν έκτο τελικό για να διεκδικήσει το διπλό ώστε να βάλει την κούπα στη δική του συλλογή. Εάν η ομάδα του Σάββα Ζωγράφου πετύχει την ανατροπή και πάρει δύο σερί νίκες, τότε θα επιστρέψει στην κορυφή του κυπριακού Χάντμπολ μετά από πέντε χρόνια, καθώς ο τελευταίος τίτλος πρωταθλήματος χρονολογείται το 2019
Υπενθυμίζεται ότι η Sabbianco Aνόρθωση κέρδισε τους προηγούμενους τρεις τελικούς. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε επικρατήσει στο Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο με 40-23, ενώ είχαν προηγηθεί το διπλό στον Στρόβολο με 32-24 και η νίκη 35-27 στο ΑΤΙ. Στον πρώτο τελικό είχε νικήσει ο Παρνασσός με 28-27. Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, ο Παρνασσός είχε δύο νίκες (24-19, 29-27), μία η Ανόρθωση (35-33) και ένας αγώνας τελείωσε ισόπαλος (24-24).