Ήταν πολλά τα 115 εκατομμύρια που ξόδεψε η Άρσεναλ για τον Ντέκλαν Ράις; Ήταν. Είναι καλός φέτος, στην πρώτη του σεζόν στο «Έμιρεϊτς», ο Άγγλος μέσος; Είναι… συγκλονιστικός. Βιαστήκαμε ξανά να κρίνουμε και να κατακρίνουμε το ποσό που ζητούσε η Γουέστ Χαμ. Και αν οι «κανονιέρηδες» κατακτήσουν την Premier League, ο Ράις θα αποτελεί βασικότατο «συστατικό» της επιτυχίας!
Τι σεζόν πραγματοποιεί ο Ντέκλαν Ράις; Πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στην Άρσεναλ και το «Έμιρεϊτς»; Πώς ταίριαξε τόσο άμεσα με τη νέα του ομάδα και πώς κατάφερε να προσαρμοστεί μέσα σε μερικούς μήνες, προκειμένου να θεωρηθεί ένας εκ των κορυφαίων για τους «κανονιέρηδες»;
Προφανώς και δεν έχουμε απαντήσεις. Σίγουρα έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο ο Μικέλ Αρτέτα. Προφανώς επίσης, και ο ίδιος ο Ντέκλαν Ράις βρήκε ένα υγιές περιβάλλον, στο οποίο «κούμπωσε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι αριθμοί του άλλωστε, «μιλούν» από μόνοι τους. Δεν έχει χάσει… καν παιχνίδι της Άρσεναλ φέτος, έχει σκοράρει επτά φορές, γεγονός που συνιστά ρεκόρ για τον ίδιο, σε μία σεζόν της Premier League, ενώ έχει μοιράσει και εννέα ασίστ στο πρωτάθλημα.
Ουδείς έχει καταγράψει περισσότερες τελικές πάσες, με τον Ντέκλαν Ράις να αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα πως πρέπει να πάψει να υφίσταται μία συζήτηση, για το αν τα χρήματα μίας μεταγραφής είναι πολλά ή όχι. Η Άρσεναλ έβγαλε τα ταμεία της περισσότερα από 100 εκατομμύρια, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τα άξιζε ο Άγγλος μέσος;
Τότε, μας φαινόταν… υπερβολικό, τώρα οι Λονδρέζοι θα έδιναν και περισσότερα. Σπουδαία μεταγραφή, εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και ένας εκ των κυριότερων λόγων που οι «κανονιέρηδες» διεκδικούν δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2004!