Η ΑΕΚ μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό (14/05, 2-0), έχασε σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον περιμένει ένα «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη (19/05, 20:00).
Ο Αντρέ Όρτα ήταν ο πολυτιμότερος των «ερυθρολεύκων» σκοράροντας δύο φορές, ισοφαρίζοντας έτσι τα γκολ του αδερφού του Ρικάρντο Όρτα, απέναντι στην ομάδα της ΑΕΚ.
Μπορεί ο Ρικάρντο Όρτα, να μην έχει αγωνιστεί ποτέ στην Stoiximan Super League, αλλά έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στην «Ένωση».
Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Μπράγκα για τους ομίλους του UEFA Europa League, τη σεζόν 2020-21. Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν και στους δύο αγώνες από την πορτογαλική ομάδα (3-0) (2-4), με τον Ρικάρντο Όρτα να σκοράρει και στις δύο αναμέτρησεις, από ένα γκολ.
Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός πως η Μπράγκα εκείνη την σεζόν είχε έντονο «άρωμα» Ολυμπιακού τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον πάγκο της!
Αφού προπονητής της ομάδας ήταν ο Κάρλος Καρβαλιάλ και ποδοσφαιριστές της ομάδας ένας πρώην και δύο νυν παίκτες του Ολυμπιακού!
Ο λόγος για τον Μπρούνο Βιάνα, που έφυγε το καλοκαίρι του 2018 από τους «ερυθρόλευκους», αλλά και τους Αντρέ Όρτα και Νταβίντ Κάρμο, που ήρθαν τον περασμένο Γενάρη, στον Πειραιά!