Πριν από 11 μήνες (14 Ιουνίου 2023) γράφαμε ότι ένας 51χρονος προπονητής εν ονόματι Νταβίντ Γκαγιέγο άφηνε για πρώτη φορά την πατρίδα του την Ισπανία για να δουλέψει στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης.
Μέχρι τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο μας συστήθηκε για τα καλά οδηγώντας την Ανόρθωση σε μια απίστευτη πορεία και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.
Όλα αυτά μέχρι να μπουν στην μέση τα εξωαγωνιστικά που έφεραν την κατρακύλα της ομάδας.
Έδειξε έργο και τώρα γράφουμε ότι ο 52χρονος πλέον Γκαγιέγο συνεχίζει στην Κύπρο αυτή την φορά στον πάγκο της πρωταθλήτριας ομάδας του ΑΠΟΕΛ.
Ο Ισπανός κόουτς είναι και επίσημα ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ, με τους πρωταθλητές την πέμπτη ομάδα στην καριέρα του μετά τις Εσπανιόλ, Σπόρτινγκ Χιχόν, Πονφεραντίνα και Ανόρθωση.
Όντας προπονητής της Ανόρθωσης μέτρησε 31 παιχνίδια με 16 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Είχε ενεργητικό γκολ μέσο όρο 1,52 ανά παιχνίδι και παθητικό 0,94.
Χρησιμοποίησε συνολικά 29 ποδοσφαιριστές με… αγαπημένο σύστημα το 4-4-2. Από τα 31 παιχνίδια έπαιξε με αυτό τον τρόπο (με τετράδα στην άμυνα και δύο επιθετικούς) στα 23. Σε άλλα έξι έπαιξε με 4-2-3-1 και στα υπόλοιπα δύο με 3-4-3.

Χρίστος Χρίστου