Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός AKTOR κοντράρονται σήμερα εκτός έδρας με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, έχοντας στόχο να πάρουν τις δεύτερες νίκες τους στις σειρές των αγώνων για τα προημιτελικά των playoffs της Basket League που θα σημάνουν και την πρόκριση στην επόμενη φάση για να μπορούν πλέον να στρέψουν το βλέμμα τους αποκλειστικά στις μεγάλες αναμετρήσεις του Final-4.
Αρχικά, στις 17:15 στα Λιόσια οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αναζητούν την επικράτηση τους, ανεβάζοντας ρυθμό για να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γούιλιαμς -Γκος ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες λόγω στομαχικών διαταραχών, ενώ αντίθετα έτοιμος είναι ο Φίλιπ Πετρούσεφ ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα που είχε αποκομίσει από το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό με τον Κολοσσό στη Ρόδο.
Στις 20:00 ο Παναθηναϊκός AKTOR κοντράρεται στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ με τον Εργκίν Αταμάν να μην έχει μαζί του, τους Κώστα Σλούκα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που παρέμειναν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις θεραπείες που κάνουν για να είναι απόλυτα έτοιμοι για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσέ. Αντίθετα ο Κέντρικ Ναν και ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι είναι στην αποστολή καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν.
Θυμίζουμε ότι εάν οι δύο αιώνιοι πάρουν τις νίκες που θέλουν τότε θα προκριθούν και στην επόμενη φάση, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι θα επικεντρωθούν πια στις αναμετρήσεις τους για τα ημιτελικά του Final-4.