Μέσα από τα βιντεάκια της Πάφος FC για τον τελικό Κυπέλλου έγινε ακόμα πιο γνωστό το τραγούδι της ομάδας. Το τραγούδι που εμπνεύστηκε ο φίλος της ομάδας Λούης Αγαθαγγέλλου.
Είναι πραγματικά συγκινητικό να το τραγουδούν μικρά παιδιά για την ομάδα τους. Η ιδέα όμως και το τραγούδι δεν γεννήθηκαν τώρα. Πάει περίπου ενάμιση χρόνος που ο Λούης εμπνεύστηκε την ιδέα και έκανε την έμπνευση του πράξη.
Το balla.com.cy επικοινώνησε με τον Λούη Αγαθαγγέλου με αφορμή τον μεγάλο τελικό και με ευχαρίστηση μας εξιστόρησε την ιστορία του τραγουδιού που παίζει παντού αυτές τις μέρες στην Πάφο.


Ο εμπνευστής του τραγουδιού της Πάφος FC Λούης Αγαθαγγέλου μαζί με την σύντροφο του Μαρία Χάρις.

Λούη, καταρχάς πως γεννήθηκε η ιδέα αυτού του τραγουδιού; «Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πήγαινα με το αυτοκίνητο σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας και έψαχνα ένα τραγούδι για να μπω στο mood. Δεν έβρισκα και σκέφτηκαν γιατί όχι να μην προσπαθήσω να κάνω εγώ κάτι».
Έχεις κάποια σχέση με τη μουσική; «Καμία απολύτως. Απλά ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω κάτι για την ομάδα μας».
Και πως προχώρησες; «Όταν επέστρεψα σπίτι έψαξα να βρω μια μελωδία προκειμένου να χτίσω πάνω σε αυτήν. Μετά από πολύ ψάξιμο αποφάσισα να πάω με το τραγούδι Sarà perché ti amo το οποίο ήξερα από παλιά και μου ήρθε κατευθείαν ο στίχος “Πάφος ΟΛΕ ΟΛΕ” σε ένα σημείο του. Αφού το έψαξα είδα πως μπορώ να αγοράσω τις άδειες του (πνευματικά δικαιώματα) για την διασκευή και μετά προχώρησα με το να γράψω τους στίχους. Στην συνέχεια βρήκα μέσω διαδικτύου άτομο να μου κάνει την διασκευή, έναν μουσικό από το Βέλγιο και κάναμε πιο γρήγορο τον ρυθμό και προσθέσαμε βιολιά και σαξόφωνο. Το τελευταίο βήμα ήταν να βρω κάποιον να το τραγουδήσει. Πήρα την τολμηρή απόφαση να διαλέξω γυναικεία φωνή γιατί θεώρησα ότι οι οπαδοί της Πάφος FC που είναι κατά πλειοψηφία οικογένειες, γυναίκες και παιδιά θα το ένιωθαν καλύτερα με μια φωνή γυναικεία και θα ήταν πιο… family friendly».

Με την ίδια μελωδία υπάρχει και ένα γνωστό σύνθημα των οπαδών της Μίλαν, εμπνεύστηκες και από αυτό; «Όχι. Για να είμαι ειλικρινής στην πορεία κατάλαβα ότι ένα πολύ διαδεδομένο σύνθημα των φίλων της Μίλαν έχει αυτή τη μελωδία».
Στην συνέχεια το πρότεινες στην ομάδα; «Όχι δεν προχώρησα να μιλήσω με την ομάδα αλλά ήθελα να κάνω και ένα video clip. Τότε αποτάθηκα στο Γιώργο Λάρκο (Fotolarko) για το video clip και αυτός με παρότρυνε και μεσολάβησε να το προτείνουμε στην ομάδα. Αμέσως με κάλεσαν στα γραφεία τους και έγινε όλο αυτό με το τραγούδι».
Πως νιώθεις που πριν από τον τελικό πήρε μεγαλύτερη έκταση και έγινε ακόμα πιο γνωστό το τραγούδι; «Ηθική ικανοποίηση και μόνο. Νιώθω χαρά που βλέπω αυτά τα μικρά παιδιά να το τραγουδούν για την πόλη μας, για την ομάδα μας».

Τι σχέση έχεις με την Πάφος FC; «Ο πατέρας μου ήταν τερματοφύλακας του Ευαγόρα κι εγώ άρχισα να παίζω μπάλα στις Ακαδημίες του Ευαγόρα σαν μικρό παιδί. Έφτασα και τον Ευαγόρα και την Α.Ε.Πάφος και την Πάφος FC».
Ακολουθείς την Πάφος FC σε όλα τα παιχνίδια; «Ναι, την ακολουθώ παντού, είναι η ομάδα μας, η ομάδα της καρδιάς μας, η ομάδα της πόλης μας. Είναι η αρρώστια μας».
Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Υπάρχει μεγάλη αγωνία. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας. Θα είμαι εκεί στο ΓΣΠ στην κεντρική κερκίδα. Θα πάμε από νωρίς. Ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε. Ο τελικός είναι 50-50 αλλά είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μας θα τα καταφέρει».

Χρίστος Χρίστου