Στο χακί ντύνονται οι νεοσύλλεκτοι της 2024 ΕΣΣΟ, με τις προετοιμασίες στο Υπουργείο Άμυνας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Την ερχόμενη βδομάδα οι νεοσύλλεκτοι αναμένεται να παραλάβουν από συγκεκριμένα στρατόπεδα τα είδη ένδυσης, υπόδησης και υλικά που θα χρειαστούν κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητεία. Συγκεκριμένα, από τις 20 μέχρι τις 31 Μαΐου οι στρατεύσιμοι κλήθηκαν να παραλάβουν τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για αποπεράτωση της υποχρέωσής τους έναντι της πατρίδας.

Οι νεοσύλλεκτοι θα προμηθεύτηκαν με τριάντα δύο συνολικά είδη:

Κρατούν μικρό καλάθι οι πωλητές στρατιωτικών ειδών
Από την πλευρά τους ωστόσο οι  ιδιοκτήτες καταστημάτων στρατιωτικών ειδών μιλώντας στο Alphanews.Live εμφανίζονται συγκρατημένοι και κρατούν μικρό καλάθι όσον αφορά τον κύκλο εργασιών τους, καθώς όπως αναφέρουν, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει κατά πολύ.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η θητεία των στρατεύσιμων έχει πλέον μειωθεί στους 14 μήνες, υπάρχουν κάποιοι νεοσύλλεκτοι που επιλέγουν να ολοκληρώνουν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα με τα προϊόντα που λαμβάνουν από την Εθνική Φρουρά, χωρίς να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επιπλέον αγορά.
Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που επιλέγουν να προμηθευτούν επιπρόσθετο ρουχισμό ή άλλα υλικά – όπως φανέλες, κάλτσες, πορτοφόλι και τσάντα – καθώς όπως αναφέρουν δεν είναι αρκετά αυτά που τους δίνει η Εθνική Φρουρά.
Το κόστος αγοράς των πιο πάνω προϊόντων για τους νεοσύλλεκτους μπορεί να κυμανθεί από 10 έως και 150 ευρώ, ανάλογα με τα προϊόντα και τις ποσότητες που θα αγοράσουν.
Πάντως οι νεοσύλλεκτοι συνηθίζουν να κάνουν την όποια αγορά τις τελευταίες δύο βδομάδες, αφού πρώτα παραλάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό από την Εθνική Φρουρά.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η κατάταξη των 2024 ΕΣΣΟ:
(α) Στο 4ο ΤΒΟ (Αθαλάσσα) Στρατόπεδο «ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ», ΚΕΝ Λάρνακας, ΚΕΝ Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί από τις 08 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2024.
(β) Στο ΚΕΝ Πάφου, από 10 Ιουλίου 2024 έως και 12 Ιουλίου 2024.

Πηγή: Alphanews