Και κάπου εδώ, η εντυπωσιακή Championship έλαβε τέλος. Η Ίπσουιτς είναι στην Premier League, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Ανεβαίνει μαζί με τη Λέστερ, πανηγυρίζει μία σπουδαία σεζόν και αισθάνεται πως το ποδόσφαιρο είναι ένα… δίκαιο άθλημα. Στην εξάδα η Γουέστ Μπρομ και η Νόριτς, υποβιβάστηκε η Μπέρμιγχαμ με… νίκη, τεράστια σωτηρία για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και την Πλίμουθ!
Το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του 21ου αιώνα, σε ό,τι αφορά το επίπεδο της Championship, έφτασε στο τέλος του. Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια, εκκρεμούν τα Play Offs και η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού στο Twitter, αισθάνεται πως αποδόθηκε δικαιοσύνη.
Και αυτό διότι η Ίπσουιτς βρίσκεται πλέον με κάθε επισημότητα στην Premier League, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Χρειαζόταν έστω έναν βαθμό απέναντι στη Χάντερσφιλντ, αλλά το σύνολο του ΜακΚένα πήρε τρεις. Επικράτησε με 2-0, το σκορ άνοιξε ο Μπερνς στο πρώτο ημίχρονο, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Χάτσινσον, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
Την ίδια ώρα, ο μοναδικός τρόπος για να έπαιρνε τη θέση της η Λιντς, ήταν να κερδίσει η ίδια τη Σαουθάμπτον και να χάσει η Ίπσουιτς. Δεν φτάσαμε καν κοντά στο εν λόγω σενάριο, καθώς τα «παγώνια» ολοκλήρωσαν απογοητευτικά τη σεζόν. Έχασαν με 2-1 από τους «αγίους» και τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, με τη Σαουθάμπτον να έρχεται 4η.
Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν Νόριτς και Γουέστ Μπρομ. Ή για την ακρίβεια, Γουέστ Μπρομ και Νόριτς, καθώς η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν επικράτησε με 3-0 της Πρέστον, την στιγμή που τα «καναρίνια» έχασαν με 1-0 από την Μπέρμιγχαμ, αλλά πήραν το «δώρο» της Πλίμουθ.
Τέλος, η Χαλ, η οποία διεκδικούσε την εξάδα, ηττήθηκε με 1-0 στην «καυτή» έδρα της Πλίμουθ και τερμάτισε στην 7η θέση.
Όσον αφορά τον υποβιβασμό, παρότι είχαμε αναφέρει όλα τα σενάρια, η αλήθεια είναι πως συνέβη το πιο… αναμενόμενο. Η Μπέρμιγχαμ κέρδισε τη Νόριτς, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πήρε «διπλό» στο «σπίτι» της Σάντερλαντ, η Πλίμουθ σώθηκε και η Μπλάκμπερν επικράτησε με 2-0 στο «Κινγκ Πάουερ» επί της Λέστερ. Επί της ουσίας, όσες κινδύνευαν, πήραν τρεις βαθμούς! Και κάπως έτσι, η πρώτη είναι αυτή που αποχαιρετά την Championship με 50 βαθμούς, ακολουθώντας τις Χάντερσφιλντ και Ρόδεραμ στη League One!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Championship:

Γουέστ Μπρομ – Πρέστον 3-0

Ίπσουιτς – Χάντερσφιλντ 2-0

Κόβεντρι – ΚΠΡ 1-2

Λέστερ – Μπλάκμπερν 0-2

Λιντς – Σαουθάμπτον 1-2

Μίντλεσμπρο – Γουότφορντ 3-1

Μπέρμιγχαμ – Νόριτς 1-0

Πλίμουθ – Χαλ 1-0

Ρόδεραμ – Κάρντιφ 5-2

Σάντερλαντ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-2

Σουόνσι – Μίλγουολ 0-1

Στόουκ – Μπρίστολ Σίτι 4-0