Όσα τραγικά συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από τη αιματηρή επίθεση των Κροατών χούλιγκαν που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη έχουν φέρει τον αποψινό αγώνα της Ένωσης με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (15/08, 21.00) στο επίκεντρο.
Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Κροατίας είναι δρακόντεια, ενώ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων και της UEFA, υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση προς τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, η UEFA διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω από τον αποψινό αγώνα και δεν θα επιτρέψει καμία παραβατική συμπεριφορά.
Οι άνθρωποι της Ντίναμο θα πρέπει να ελέγξουν όλους όσοι θα μπουν στο Μάξιμιρ, ενώ η UEFA κατέστησε σαφές πως θα τιμωρήσει τους Κροάτες σε περίπτωση που υπάρξει χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων ή άναμμα πυρσών και καπνογόνων. Τα ίδια, βέβαια, ισχύουν και ενόψει της ρεβάνς στην OPAP Arena, όπου οι φίλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επηρεαστούν από το γενικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών.