Με ανάρτησή του, ο Νεμάνια Νίκολιτς ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια…
«Αν το σκεφτώ, αυτή ήταν η λέξη που φοβόμουν περισσότερο. Από τότε που ξεκίνησε η ποδοσφαιρική μου καριέρα, φοβόμουν ότι μια μέρα θα έπρεπε να πω: τελείωσε! Αυτή η σκέψη ήταν πάντα τρομακτική γιατί ήξερα ότι αν την τελείωνα, θα έπρεπε να την αφήσω να φύγει, θα έπρεπε να αποχαιρετήσω αυτό που μου άρεσε να κάνω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Που -μαζί με την οικογένειά μου- ήταν η ζωή μου- και στην οποία οφείλω τη ζωή μου. Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο, δεν θα μάζευα τα πράγματά μου ως έφηβος για να δοκιμάσω την τύχη μου στην Ουγγαρία, και έτσι δεν θα συναντούσα ποτέ το κορίτσι που είναι τώρα η γυναίκα μου και η μητέρα των τριών παιδιών μου. Χωρίς το ποδόσφαιρο, δεν θα γνώριζα τους αμέτρητους καλούς ανθρώπους που έχουν γίνει συμπαίκτες, αντίπαλοι και φίλοι όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι περήφανος για τον δρόμο που έχω ακολουθήσει, δεν ξέχασα ποτέ ποιος είμαι, από πού ήρθα και γιατί αγωνίζομαι.

Δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό, ήταν γραμμένο για μένα: ο επώδυνος, μη ασφαλτοστρωμένος δρόμος διάσπαρτος με παρακαμπτήρια και παρακάμψεις. Είναι αδύνατο και περιττό να ξεχωρίσω κάτι από αυτή την περιπέτεια, γιατί όλα έχουν την αξία τους, τη θέση τους στην καρδιά μου. Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι είμαι πεισματάρης, πεισματάρης που αν τον στείλουν έξω από την πόρτα, ανεβαίνει ξανά από το παράθυρο. Κάποιος που γεννήθηκε για να είναι επιθετικός, γιατί έτσι είναι, στα 35 μου πρέπει να ομολογήσω: Μου άρεσε περισσότερο να βάζω γκολ σε αυτό το παιχνίδι. Το αστείο είναι ότι για μένα κάθε αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο! Στην πραγματικότητα, ισχυρίζομαι, ήμουν εξίσου ευχαριστημένος με κάθε γκολ που έβαλα – είτε ήταν στην τέταρτη κατηγορία της Σερβίας, στο Ουγγρικό Λιγκ Καπ, στο εξωτερικό, στο Champions League ή ακόμα και στην εθνική ομάδα. Ευχαριστώ όσους με συνόδευσαν αυτά τα 15 χρόνια, είμαι ευγνώμων στην οικογένεια και τους αγαπημένους μου που πάντα με πιστεύουν και με στηρίζουν. Και φυσικά σε εσάς, αγαπητοί Ούγγροι ποδοσφαιρόφιλοι, που με αποδέχεστε και με αγαπάτε, γιατί χωρίς εσάς αυτή η ιστορία δεν θα είχε ολοκληρωθεί. #ΤΕΛΟΣ⚽️❤️.