Η Οσασούνα επικράτησε με 1-0  της Κάντιθ εκτός έδρας και μείωσε στους δύο βαθμούς την απόσταση από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κινδυνεύουν να βρεθούν εντός επικίνδυνης ζώνης μετά το τέλος της αγωνιστικής οι γηπεδούχοι.

Στο 4’ η Κάντιθ απείλησε με τον Σομπρίνο αλλά ο Φερνάντεθ ήταν εκεί, ενώ στο 25’ η κεφαλιά του Λουίς Ερνάντεθ δεν προβλημάτισε τον γκολκίπερ της Οσασούνα. Στο 33’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ . Ο Αλκαράθ με ωραία κάθετη βρήκε τον Μαρτί, ο οποίος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρέθηκε απέναντι από τον Φερνάντεθ, όμως το σουτ του Ισπανού επιθετικού πέρασε μόλις άουτ.

Στο 36’ η Οσασούνα απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση αλλά ο Λεντέσμα μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Ουνάι Γκαρσία. Στο 39’ και το 45+1’ ο Μπούντιμιρ απείλησε όμως αμφότερες οι προσπάθειες του δε βρήκαν στόχο, ενώ στο 45+3’ ο Ράμος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 62’ η Οσασούνα άνοιξε το σκορ. Ο Μανού Σάντσες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με την άμυνα της Κάδιθ να μην μπορεί να διώξει την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στον Ρουμπέν Γκαρσία, ο οποίος με υπέροχο σουτ από τα 20 μέτρα νίκησε τον Λεντέσμα και έγραψε το 0-1, ενώ στο 73’  το σουτ του Νεγρέδο πέρασε μόλις άουτ.

Στο 85’ ο Αμπντέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Καρθελέν και στο 90+1’ η κεφαλιά του Νεγρέδο δε βρήκε στόχο. Στο 90+4’ ο Μονκαγιόλα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2.

ΚΑΝΤΙΘ: Λεντέσμα, Εσπίνο, Τσουστ(31’ Εμπάγιε), Καρθελέν, Λ. Ερνάντεθ, Σαν Εμετέριο(68’ Άλεξ Φερνάντεθ), Αλκαράθ, Μπονγκοντά(68’ Αλέχο), Μαρτί(46’ Γκουαρδιόλα), Ράμος, Σομπρίνο(68’ Νεγρέδο)

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Βιδάλ, Ουνάι Γκαρσία(83’ Ερνάντεθ, Κρουζ, Σάντσεθ, Ρουμπέν Γκαρσία(83’ Αμπντέ), Μουνιόθ, Ιμπάνιεθ(65’ Μονκαγιόλα), Μπενίτο(74’ Νταβίντ Γκαρσία), Μπούντιμιρ, Γκόμεθ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ