Με θετικό πρόσημο, ολοκλήρωσε το ΑΠΟΕΛ τον κύκλο των φιλικών αγώνων στη Βουλγαρία. Η νίκη με 2-0 κόντρα στην Γκιόρτσε Πετρόφ, η θετική παρουσία και η πρώτη συμμετοχή έξι ποδοσφαιριστών είναι αυτά που κρατούν στο ΑΠΟΕΛ.
Η εμφάνιση της ομάδας δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα, όμως έδειξε πως έφτασε σε πιο ψηλά επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία υπήρχαν ξεκάθαρες ελλείψεις.
Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ έκαναν οι Κρέσπο, Σούσιτς, Μούγιανιτς και Ηλία, ενώ πρώτη φορά αγωνίστηκαν οι Μάγκλιτσα και Ντογκαλά. Ο Σωφρόνης Αυγουστή είδε πως με την παρουσία παικτών που θεωρούνται βασικά γρανάζια, μπορεί πιο εύκολα να φτάσει σε αυτό που θέλει να φτιάξει.
Ο Μάγκλιτσα έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε με ωραία κεφαλιά. Ένα γκολ που θα τον βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι, ενώ από κει που σταμάτησε στα περσινά πλέι οφ, σκοράροντας με κεφαλιά, επέστρεψε ο Ντογκαλά.
Μοναδικό μελανό σημείο η αποβολή του Σούσιτς (πέρασε στο 58’  και δέχθηκε κόκκινη στο 72’), η οποία όμως δεν θα του στοιχήσει σε κάτι.
Η προετοιμασία επί βουλγάρικου εδάφους θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και με την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο, θα μετρά ο χρόνος αντίστροφα για τον αγώνα με την Μπότεβ στις 20 Ιουλίου. Θα προηγηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιουλίου το φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ, το οποίο θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε.