Προσεγγίσεις κι εκτιμήσεις υπάρχουν πολλές για τον αριθμό. Ένα δεδομένο είναι ότι το early access που δίνει η Ευρωλίγκα μέσα στη διάρκεια της σεζόν σε όσους οπαδούς είχαν πάει στο προηγούμενο Final 4 να κλείσουν εισιτήριο έδωσε αριθμητικό αβαντάζ στον Ολυμπιακό καθώς αρκετοί οπαδοί του πρόλαβαν και εξασφάλισαν θέση. Από την Ευρωλίγκα λένε ότι υπολογίζονται περίπου 4.000 αλλά ούτε οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας αρχής δηλώνουν σίγουροι…

Με δεδομένο ότι η Ρεάλ δεν διέθεσε καν όλα τα εισιτήρια της που δικαιούται (539), που μπορεί να βρίσκονται τα υπόλοιπα 10.000 εφόσον επίσημα ο Παναθηναϊκός και η Φενέρ είχαν πάρει συνολικά και επίσημα 1.100 και οι δυο ομάδες μαζί;

Ερωτήσεις χωρίς ξεκάθαρη απάντηση.

Η Ευρωλίγκα είναι διστακτική στις απαντήσεις γιατί ξέρει ότι το διάτρητο σύστημα που εφάρμοσε έχει βρει γόνιμο έδαφος στη «μαύρη αγορά».

Από τη Βαρκελώνη κάνουν λόγο με… δισταγμό για μίνιμουμ 2.500-3.000 Παναθηναϊκούς και 2.000 Τούρκους αλλά φαίνεται πως ούτε αυτή η εκτίμηση μπορεί να ευσταθεί. Διότι ακόμα κι έτσι λείπουν… 5.000 οπαδοί που προφανώς δεν θα είναι της Άλμπα…

Τα φαινόμενα από τις πλατφόρμες των re-sellers είναι σε πρώτο πλάνο, κι έτσι μόνο εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν που στο τέλος της ημέρας μάλλον θα διαψευστούν.

Τα νούμερα σε πρώτη φάση μπορεί να πει κανείς με μια σχετική ασφάλεια ότι θα διαφοροποιηθούν αισθητά όταν φτάσει η ώρα της τελικής καταμέτρησης.

Η ζήτηση από την πράσινη πλευρά είναι τρομακτική, με κόσμο να πληρώνει όσο-όσο, τα τρία τσάρτερ έχουν γεμίσει ασφυκτικά και σε συνδυασμό με τις οδικές εκδρομές δίνουν την αίσθηση μιας πολύ δυναμικής παρουσίας. Αυτή την ώρα λοιπόν οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να περιέχει τεράστιο ρίσκο, για αυτό και ασφαλείς απαντήσεις θα μπορούν να δοθούν μόνο μέσα στην Uber Arena.

Σε κάθε περίπτωση εκτεθειμένη είναι η Ευρωλίγκα με τον τρόπο που έβγαλε τα εισιτήρια και ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για τη μαύρη αγορά και τα μισά εισιτήρια (!) του αγώνα να πωλούνται σε πενταπλάσιες τιμές από τις κανονικές.