Μόνη ελπίδα για το συγκρότημα του Έρικ τεν Χαχ, είναι να κατακτήσει το FA Cup, στον τελικό της 25ης Μαΐου, το οποίο είναι και το τελευταίο της αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως, όποια κι αν είναι η κατάληξη της χρονιάς, το βλέμμα των διοικούντων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στρέφεται ήδη στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Γι’ αυτό και βγαίνει… “σκούπα”, με όλο -σχεδόν- το τωρινό ρόστερ στο “σφυρί”.

Πολύ μεγάλα ονόματα φαίνεται να τίθενται προς πώληση, με τον Μάρκους Ράσφορντ προεξάρχοντος αυτής.

Να σημειωθεί εδώ, ωστόσο, ότι εκτός από τους παίκτες, δεν έχει καθόλου σίγουρη τη θέση του στην άκρη του πάγκου, ούτε ο ίδιος ο τεν Χαχ.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν σενάρια, ότι αν δε μείνει στο Μάντσεστερ, ο Άγιαξ είναι ένας πολύ πιθανός προορισμός, αφού ο Τζον φαν’τ Σχιπ δεν έχει ικανοποιήσει στον “Αίαντα”.

Μεγάλα ονόματα στην “transfer list”

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, πολλοί παίκτες βρέθηκαν στο στόχαστρο κριτικής από τα μέσα στην Αγγλία, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Αρκετοί εξ αυτών, δικαίως, αφού αποτέλεσαν ηχηρές μεταγραφές, αλλά ταυτόχρονα αποδείχτηκαν και τεράστιες απογοητεύσεις.

Καζεμίρο, Ραφαέλ Βαράν, Κρίστιαν Έρικσεν, Άντονι, Μέισον Μάουντ, Σοφιάν Αμραμπάτ, Χάρι Μαγκουάιρ είναι σε μια λίστα παικτών για τους οποίους ο Ράτκλιφ θα ακούσει προσφορές το καλοκαίρι και αν ικανοποιηθεί, δε θα διστάσει να δώσει το “οκ” της αποχώρησής τους.

Ο Βαράν μένει ελεύθερος τον Ιούνιο, όπως και οι Αντονί Μαρσιάλ, Τζόνι Έβανς, ενώ του Αμραμπάτ λήγει ο δανεισμός και η Μάντσεστερ καλείται να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του.

Μαγκουάιρ, Έρικσεν, Λίντελεφ, ΜακΤόμινεϊ, Γουάν-Μπισάκα, Ντιαλό έχουν συμβόλαιο έως το 2025, ωστόσο η θέση τους είναι εξαιρετικά επισφαλής για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, η περίπτωση του Αντρέ Ονάνα, ο οποίος έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν στην Ίντερ, έμεινε σε ρηχά νερά στο Νησί και δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του.

Λισάντρο Μαρτίνες, Ταϊρέλ Μαλάσια ήταν επιλογές του τεν Χαχ, όμως ήταν άτυχοι με σοβαρούς τραυματισμούς και ενδέχεται να τους δοθεί μια ακόμα ευκαιρία αν είναι υγιείς, με συμβόλαιο σε ισχύ.

Οι 3 σίγουροι για τη νέα σεζόν

Από την υπάρχουσα ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόλις τρεις παίκτες φαίνεται ότι δεν είναι προς πώληση, σε καμία των περιπτώσεων.

Ένας εξ αυτών, είναι ο Κόμπι Μέινου, ο οποίος έχει πάρει φανέλα βασικού στο δεύτερο μισό της χρονιάς και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο δεύτερος είναι ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο που έχει παίξει σε 32 ματς έως τώρα και έχει σημειώσει 7 τέρματα. Στα 19 του χρόνια, είναι από τους λίγους με σταθερή παρουσία φέτος στην ομάδα.

Ο τρίτος είναι ο Ράσμους Χόιλουν, ο οποίος δεν έχει πετύχει αυτά που περίμεναν στη Γιουνάιτεντ όταν τον απέκτησαν, αλλά είναι μόλις 21 ετών και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αν ανέβει αγωνιστικά και η ομάδα, συνολικά.