Ο Νίκολα Κάλινιτς φαίνεται να είναι κοντά στην αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα και ήδη το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για την απόκτησή του είναι έντονο.

Στην κορυφή των ενδιαφερόμενων είναι οι δύο σέρβικες μπασκετικές δυνάμεις, αφού αμφότερες Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των «ερυθρόλευκων του Βελιγραδίου, αγωνιζόμενος μαζί τους τις σεζόν 2014-15 και 2021-22, κάτι που σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή του. Μάλιστα η τελευταία σεζόν του με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν και η καλύτερη της καριέρας του, καταγράφοντας 12,6 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ωστόσο μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει και η σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον οποίο θριάβευσαν στη Φενέρμπαχτσε κατακτώντας της Euroleague το 2017, ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Παρτιζάν δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη θέση της στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.