Η ΑΕΚ γυρίζει σελίδα. Επειτα από το φινάλε μιας σεζόν που ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο, στην Ενωση σπεύδουν για τη δημιουργία της νέας ομάδας που θα κυριαρχήσει εκ νέου στην Ελλάδα και θα κάνει πορεία στην Ευρώπη. Για την ΑΕΚ είναι πλεονέκτημα η παραμονή του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο, καθώς έχει τη γνώση και έχει κάνει ήδη ξεκάθαρες προς τη διοίκηση τις σκέψεις του για το μέλλον της ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν απομένει κάποια επαφή ανάμεσα σε κόουτς και διοίκηση για τελικές αποφάσεις. Αλλωστε, οι αποφάσεις του Ματίας όσον αφορά το ρόστερ  είναι πλέον γνωστές στην διοίκηση, οπότε η καθημερινή επαφή και συνεργασία γίνεται με βάση αυτές. Εχουν μιλήσει, ο σχεδιασμός προχωράει πάντα σε καθημερινή επαφή και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με βάση το σχέδιο του Αλμέιδα και προτεραιότητα σε ανανεώσεις και αποχωρήσεις.

Τα συμβόλαια που τελειώνουν δεν είναι και λίγα. Ως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόθεση παραμονής για τους Αμραμπατ και Χατζισαφί και επίσης ως δεδομένη η αποχώρηση για Σιντιμπέ και Φαν Βέερτ. Ο Αραούχο είναι εκ προοιμίου μια δύσκολη υπόθεση, που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο από τις δηλώσεις που έδειχναν παράθυρο παραμονής του Αργεντινού μετά το ματς με τη Λαμία. Οσον αφορά τον Κάλενς, υπάρχει θετική πρόθεση και φαίνεται ως πιθανότερο σενάριο να συνεχίσει στην ομάδα, με απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Τζιρόνα.