Ένα…γεμάτο καλοκαίρι για τους «πράσινους», αναφορικά με τη συγκρότηση του ρόστερ για τη σεζόν 2024-25.
Προμηνύονται πολλές ανακατατάξεις συγκριτικά με εκείνο που ολοκλήρωσε το περασμένο Σάββατο τις υποχρεώσεις και συγκεκριμένα το σκηνικό έχει ως εξής.
Η εδώ παρουσία του Βάλντας Νταμπράουσκας ισοδυναμεί με μπαράζ συσκέψεων και συζητήσεων με το Γιάννη Αναστασίου.
Ο Λιθουανός κόουτς και ο Ελλαδίτης σαν υπεύθυνος πλέον του σχεδιασμού, ανταλλάζουν απόψεις και στα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις που θα αρχίσουν με τις αποχωρήσεις και μετά οι μεταγραφές.
Αναλυτικά, πως προβλέπεται να διαμορφωθεί το ρόστερ.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Φαμπιάνο θα είναι ξανά η πρώτη επιλογή με τον Ουζόχο να είναι ερωτηματικό αν θα παραμείνει. Ο Νιγηριανός, θα φύγει αν βρεθεί ομάδα που θα δώσει χρήματα στη διοίκηση. Στο ρόστερ επιστρέφει ο Παναγή και ανάλογα με την έκβαση του θέματος Ουζόχο θα αποφασιστεί η επόμενη κίνηση.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Θα παραμείνουν οι Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο, Χαμάς. Ερωτηματικό ο Λανγκ, φεύγει ο Λέζιακς και έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει ο Μίλετιτς αντί ο Μάθιους. Επισφαλής η παραμονή Ψάλτη και θα γίνει σίγουρα μία μεταγραφή για τη θέση δεξιά σε αντίθεση με αριστερά που είναι καλυμμένο το ρόστερ. Αν φύγει ο Λανγκ θα γίνει 100% μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού, πιθανόν και δεύτερου.
ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Κούσουλος, Εράκοβιτς και Χάμπος θα είναι στο ρόστερ. Φεύγουν οι Φράνσον και Μπασιρού, ενδεχομένως και ο Κασάμα που έχει συμβόλαιο αλλά δεν έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.
Στο ρόστερ και ο Μπέζους αλλά θα γίνουν δύο ή και τρεις μεταγραφές. Ενός παίκτη που θα καλύψει τον Ουκρανό, μέχρι να επιστρέψει και ενός ή και δύο ακόμα για να καλύψουν τις άλλες αποχωρήσεις.
ΕΠΙΘΕΣΗ: Στεπίνσκι, Κακουλλής, Σίμιτς, Σεμέδο, θα είναι εκεί και τη νέα σεζόν. Ο Μπάκιτς έχει συμβόλαιο αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη η παραμονή του. Επίσης, ο Αλιούμ τον οποίο όλοι θέλουν, θα μείνει αν μειωθεί το ποσό που θέλει η Χάμαρμπι Σουηδίας για να τον παραχωρήσει.
Οι «πράσινοι» περιμένουν και το Λοίζου, για να ξέρουν αν θα χρειαστεί να κινηθούν για μεταγραφή δεξιού ακραίου επιθετικού. Αν μείνει ο Κύπριος άσος, τότε θα συνθέσει δίδυμο με το Σίμιτς.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ: Οι «πράσινοι» θα κάνουν όσες μεταγραφές χρειάζονται. Αναλόγως της έκβασης ορισμένων θεμάτων ( ειδικά Ουζόχο, Λανγκ και Σεμέδο) θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Οι σίγουρες μεταγραφές θα αφορούν δεξιά στην άμυνα, ένας τουλάχιστον κεντρικός αμυντικός, δύο ή και τρεις στη μεσαία γραμμή, ένας ακραίος επιθετικός και ίσως ένας σέντερ φορ, αν αποχωρήσει ο Μπάκιτς.