Σπουδαίο «διπλό» για την ΑΕΚ που πέρασε επιβλητικά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ιβάν Τρισκόφσκι που επέστρεψε στα γκολ, πέτυχε δύο κι έφτασε τα 12. Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά μπαίνει ξανά στη μάχη του τίτλου με αυτή τη νίκη, καθώς ψαλιδίζει τη διαφορά από την κορυφή.
Οι βάσεις νίκης μπήκαν από νωρίς, με τον Άλτμαν να αιφνιδιάζει στο 4’ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια. Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη και εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε σε χέρι του Αραγιούρι, με τον αρχηγό της στο 26’. Από την άλλη, ο αρχηγός της Ανόρθωσης, ο Κωστάκης Αρτυματάς, σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ στο 34’ για να βάλει την «Κυρία» ξανά στο παιχνίδι.
Ωστόσο, στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη, η Ανόρθωση έκανε πάρα πολλά λάθη και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν σε τρίτο γκολ ξανά με τον Τρισκόφσκι. Με μία εξαιρετική ενέργεια, η ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή του Λόρια από τα αριστερά, ο Ακοράν έκανε του σουτ με τον Λόρια να έχει απάντηση σε πρώτο χρόνο, όχι όμως και στο σουτ του «Τρίσκο». Στο 72’ Ο Νοβότνι έχασε μεγάλη φάση για να βάλει την Ανόρθωση ξανά στο ματς με τον Λεάλ να έχει απάντηση εξ επαφής.
Πλέον, η ΑΕΚ ανέβηκε στους 42 βαθμούς και μείωσε στο -4 από τον Απόλλωνα, ενώ η Ανόρθωση έμεινε στο -8, βλέποντας παράλληλα το αήττητο σερί των 14 αγώνων να χάνεται.

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αραγιούρι, Αντωνιάδης (71′ Κορρέα), Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς (71′ Ιωάννου), Χουσμπάουερ, Καλτσάς (82′ Πόποβιτς), Χριστοφή (60′ Χρυσοστόμου), Χριστοδουλόπουλος (71′ Ρουσιάς), Νοβότνι
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Ρισβάνης, Εσκοβάλ, Χατζιμιτσής, Μότης

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Λεάλ, Γκουστάβο, Τρισκόφσκι (86′ Ολατούντζι), Φαράζ (73′ Nαούμ), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Εγγλέζου, Εσπινόσα (86′ Χριστοφόρου), Ντάρμπισαϊαρ (73′ Μάμας), Τόμοβιτς, Άλτμαν (55′ Ακοράν)
Στον πάγκο: Τούμπας, Παρασκευά, Λαμπόικο, Ολατούντζι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Παναντέρο, Μαρτής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αραγιούρι, Νοβότνι / Εσπινόσα, Τόμοβιτς, Μάμας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 7.000 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Αρτυματάς / 4′ Άλτμαν, 26′ πεν. 64′ Τρισκόφσκι
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
*Τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή πριν από το πρώτο σφύριγμα εις μνήμην του Αλέξανδρου Χαμπίδη, Πάπυρου.
Έναρξη του αγώνα.
3′
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλτμαν, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στον Λόρια.
4′ ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Φαράζ από τα δεξιά, ο Άλτμαν έπιασε τη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.
7′
Σουτ του Εσπινόσα από το ύψος της περιοχής, αρκετά ψηλά πάνω από την εστία του Λόρια η μπάλα.
12′ ΣΧΟΛΙΟ: Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι η ΑΕΚ και το γκολ της έδωσε περίσσεια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της με την Ανόρθωση να μη μπορεί να κρατήσει μπάλα στα πρώτα λεπτά, ενώ δυσκολεύεται αρκετά στη μετάβαση της μπάλας προς το επιθετικό τρίτο.
13′ Σουτ του Ντάρμπισαϊαρ από το ύψος της περιοχής, θα μπλοκάρει ο Λόρια.
16′ Αναπτύχθηκε γρήγορα η ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε στον Φαράζ που έκανε το συρτό σουτ, με τον Λόρια να μαζεύει.
21′ Τραγικό λάθος του Αραγιούρι! Ο Φινλανδός γύρισε στον Λόρια αδύναμα, ο Ντάρμπισαϊαρ μπήκε στη φάση, δεν έκανε όμως καλό κοντρόλ με τον Αραγιούρι να προλαβαίνει και να διορθώνει το λάθος του.
22′ Κίτρινη στον Εσπινόσα.
23′ Γέμισμα του Καλτσά στα καρέ του Λεάλ, ο Αμπαρτζουμιάν δεν κατάφερε να κάνει τη κεφαλιά από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.
25′ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ, η μπάλα βρίσκει στο δεξί χέρι του Αραγιούρι το οποίο ήταν ανοιχτό και δέχεται κίτρινη ο Φινλανδός.
26′ ΓΚΟΛ 0-2: Εύστοχος ο Ιβάν Τρισκόφσκι από τα 11 βήματα, στέλνει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Λόρια που έπεσε στην αριστερή του γωνία.
27′
Κίτρινη στον Τόμοβιτς.
28′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, έδιωξε ο Λεάλ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καλτσάς έκανε το πλασέ εξ’ επαφής από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ.
30′ Σουτ του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από την εστία του Λεάλ.
34′ ΓΚΟΛ 1-2: Σκοράρει με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής ο Αρτυματάς που με ένα «κεραυνό» τράνταξε τα δίχτυα του Λεάλ.
41′ ΣΧΟΛΙΟ: Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, οι γηπεδούχοι έλεγξαν την κατοχή και προσπαθούν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του α’ ημιχρόνου. Η ΑΕΚ έχει δώσει αρκετό χώρο στην Ανόρθωση προσπαθώντας να βρει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στην κόντρα επίθεση.
45+1′ Μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Σέντρα του Φαράζ από τα δεξιά, ο Άλτμαν έκανε το σουτ στη κίνηση με τη μπάλα να καταλήγει αριστερά από την εστία.
45+3′ Κίτρινη κάρτα στον Νοβότνι.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 1-2
Έναρξη στο β’ ημίχρονο.
52′
Σέντρα του Καλτσά από τα δεξιά, έδιωξε ο Λεάλ με τον Κορέια να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
55′ Αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Ακοράν στη θέση του Άλτμαν.
57′ Πάτησε περιοχή από τα αριστερά ο Ακοράν που έκανε το σουτ, με τον Λόρια να διώχνει σε κόρνερ.
58′ Σουτ του Τρισκόφσκι, η μπάλα βρήκε στον Αντωνιάδη και κατέληξε σε νέο κόρνερ.
60′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Χρυσοστόμου αντί του Χριστοφή.
61′ Νέα φάση για την ΑΕΚ. Ο Ακοράν ελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Αμπαρτζουμιάν, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνάει εκτός.
63′ Συρτό σουτ του Εσπινόσα, θα πέσει και θα μαζέψει ο Λόρια.
64′ ΓΚΟΛ 1-3: Σουτ του Ακοράν, έδιωξε σε πρώτο χρόνο ο Λόρια με τον Τρισκόφσκι ανενόχλητο από το ύψος της περιοχής να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
70′
Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν από τα δεξιά, παρέμβαση του Μιλίτσεβιτς με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
71′ Αλλαγές για την Ανόρθωση. Ο Ρουσιάς αντί του Χριστοδουλόπουλου, ο Ιωάννου αντί του Αρτυματά και ο Κορρέα αντί του Αντωνιάδη.
72′ Τεράστια φάση για την Ανόρθωση. Ο Νοβότνι έκανε το πλασέ με τον Λεάλ να αποκρούει εξ’ επαφής.
73′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ναούμ και Μάμας αντί των Φαράζ και Ντάρμπισαϊαρ.
81′ Κίτρινη στον Μάμα.
82′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Πόποβιτς αντί του Καλτσά.
86′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Εσπινόσα και Τρισκόφσκι έξω, Χριστοφόρου και Ολατούντζι μέσα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-3

 

Δείτε φωτορεπορτάζ: