Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές όπως, βέβαια, και κάθε σύλλογος τρέφονται από τις επιτυχίες και τους τίτλους. Στην προκειμένη περίπτωση, η πρόκληση της πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League είναι μεγάλη για τον Ολυμπιακό και οι παίκτες και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλουν να τα καταφέρουν απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι “ερυθρόλευκοι” επιθυμούν το βράδυ της Πέμπτης (07/03, 19:45, Cosmote Sport 3HDLIVE από το SPORT24) να έχουν πραγματοποιήσει το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στους 8 της διοργάνωσης στο κατάμεστο από περισσότερους από 30.000 οπαδούς του Ολυμπιακού “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας εμφανίζονται παθιασμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη απέναντι στην ισραηλινή ομάδα, από την οποία έχουν αποκλειστεί στο παρελθόν και επιθυμούν να πάρουν τη ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το “7 στα 7” με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του σε Ελλάδα και Ευρώπη και το “8 στα 8” τον τελευταίο σχεδόν ένα μήνα. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι “φτιαγμένοι” τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ρέντη, αφενός μεν λόγω της καλής ψυχολογίας τους από τις διαδοχικές νίκες, αφετέρου δε από το δέλεαρ της πρόκρισης στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τι ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ από τους ποδοσφαιριστές

Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε αναλυτικά στους ποδοσφαιριστές στις αρχές της εβδομάδας για τους δύο δρόμους που έχουν να επιλέξουν, ενώ τις τελευταίες ώρες είχαν την ευκαιρία να δουν στιγμιότυπα από αγώνες της ισραηλινής ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ζήτησε από τους παίκτες να μπουν δυνατά και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό του αγώνα και αν είναι δυνατόν να σκοράρουν πρώτοι και νωρίς στο ματς.

Έδωσε έμφαση στη μετάβαση της μπάλας στην επίθεση, αλλά και στις γρήγορες επιστροφές των παικτών στην άμυνα όταν βγαίνουν οι ισραηλινοί στην αντεπίθεση.

Ζήτησε να πρεσάρουν ψηλά και συντονισμένα όλοι μαζί, να είναι κοντά οι γραμμές και επέστησε την προσοχή των παικτών στις στατικές φάσεις αμυντικά.

Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά την νίκη του Ολυμπιακού στη Βουδαπέστη και την πρόκριση εις βάρος της Φερεντσβάρος και ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο πλάνο κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μία πιθανή σύνθεση είναι με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Κάρμο και τον Ρέτσο στα στόπερ, τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα στα χαφ και τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην επίθεση.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν ο Μασούρας και ο Ντόη, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορούν να έρθουν από τον πάγκο δίνοντας βοήθειες ο Γιόβετιτς, ο Ελ Αραμπί, ο Ιμπόρα ή ο Καρβάλιο. Επίσης, διαθέσιμοι είναι οι Κίνι, Ρίτσαρντς, Τζολάκης και Παπαδούδης. Αντίθετα, έμεινε εκτός αποστολής ο Αλεξανδρόπουλος ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση.

Το παρελθόν του Ολυμπιακού με τις ισραηλινές ομάδες

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση στις αναμετρήσεις τους με ομάδες από το Ισραήλ, καθώς μετράει μόλις μία νίκη σε οκτώ αγώνες και τρεις αποκλεισμούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η αρχή έγινε την περίοδο 2002-03, όταν οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετώπισαν την Μακάμπι Χάιφα στη φάση των ομίλων του Champions League και είχαν μία ισοπαλία (3-3 εντός) και μία ήττα (0-3 εκτός έδρας).

Την σεζόν 2010-11, η πειραϊκή ομάδα έπαιξε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο γ΄ γύρο του Europa Leagueκαι είχε μία νίκη (2-1 εντός) και μία ήττα (0-1 εκτός).

Την περίοδο 2016-17, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Χάποελ Μπερ Σεβά για τον γ΄ γύρο του Champions League και είχαν μία ισοπαλία (0-0 εντός) και μία ήττα (0-1 εκτός).

Και την σεζόν 2022-23, οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν με την Μακάμπι Χάιφα για τον β΄ γύρο του Champions League και είχαν μία ισοπαλία (1-1 εκτός) και μία ήττα (0-4 εντός έδρας).