Πολλοί νόμιζαν πως η Τζιρόνα ήταν μια φούσκα που θα ξεφούσκωνε αλλά η ομάδα του Μίτσελ συνεχίζει στο 2024 με τους ίδιους ρυθμούς όπως και στο 2023.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν την Ατλέτικο με 4-3 σε ένα απίθανο παιχνίδι και έπιασε ξανά τη Ρεάλ στην πρώτη θέση. Χατ τρικ ο Μοράτα για τους «ροχιμπλάνκος» που έμειναν στο -10 από την κορυφή.

Η Τζιρόνα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό ο Βαλέρι κινήθηκε στα αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 5ο λεπτό ο Γκατσανίγκα είπε όχι σε σουτ του Ερμόσο ενώ στο 14’ ο Γκριεζμάν άνοιξε δεξιά στον Μοράτα που με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-1. Ωστόσο στο 26’ ο Μαρτίν έκλεψε από τον Κόκε και πλάσαρε, ο Όμπλακ απέκρουσε αλλά ο Σάβιο με σουτ στην κίνηση στην επαναφορά έκανε το 2-1.

Στο 32ο λεπτό το σουτ του Γκριεζμάν κόντραρε στον Γκαρσία και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκατσανίγκα και στο 39’ ο Αλέις Γκαρσία σέντραρε από αριστερά και ο Μπλιντ με προβολή στο πίσω δοκάρι πέτυχε το 3-1.

Κι όμως στο 43’ ο Ντε Πολ έβγαλε κάθετα στο Μοράτα που πάτησε περιοχή, άδειασε έναν αντίπαλο και πλάσαρε για το 3-2 ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός βρήκε και πάλι δίχτυα αλλά το γκολ αυτό ακυρώθηκε.

Στο 45+3’ ο Γκατσανίγκα είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Ρικέλμε και στην επαναφορά ο Μοράτα αστόχησε από κοντά.

Στο 46’ ο Γκατσανίγκα μπλόκαρε την κεφαλιά του Μοράτα ενώ στο 47’ πρόλαβε και τον Γκριεζμάν και στο 48’ ο Γάλλος απείλησε ξανά. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκατσανίγκα κατέβασε ξανά ρολά μετά από σουτ του Γιορέντε και στο 50’ η κεφαλιά του Μοράτα πέρασε μόλις έξω.

Τελικά στο 54’ ο Ντε Πολ έβγαλε νέα κάθετη στον Μοράτα που από κοντά πλάσαρε για το 3-3. Στο 62’ ο Όμπλακ είπε όχι σε πλασέ του Ντόβμπικ και στο 73’ απέκρουσε και το σουτ του Γιαν Κόουτο ενώ στο 77’ έδιωξε και το διαγώνιο σουτ του Αλέις Γκαρσία από τα δεξιά.

Και τελικά στο 90+1’ ο Ιβάν Μαρτίν έκανε όμορφη ενέργεια και με σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-3!

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκατσανίγκα, Μπλιντ, Έρικ Γκαρσία, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, Αλέις Γκαρσία, Βαλέρι, Κόουτο, Μαρτίν, Τόρε (66’ Αρνάου), Σάβιο (89′ Πόρτου), Ντόβμπικ (66’ Στουάνι)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένεθ, Ερμόσο, Γιορέντε, Βίτσελ, Ντε Πολ (86’ Ντεπάι), Ρικέλμε (77’ Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν (89′ Σαούλ), Λίνο (46’ Μολίνα), Μοράτα (89′ Αθπιλικουέτα)