Δύσκολη δοκιμασία για την ΑΕΚ στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (16:00), που έχει ως μόνο στόχο τη νίκη και μετά το βλέμμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η πιθανή ενδεκάδα της Ένωσης κόντρα στους Αρκάδες.
Επιστροφή στη δράση για την ΑΕΚ μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων με μια δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (16:00, Novasports 2HD και LIVE από το SPORT24) στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
Μοναδικός στόχος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι η νίκη για να μπορέσει να παραμείνει κοντά στην κορυφή και την ίδια στιγμή να περιμένει το ντέρμπι στο Φάληρο για να δει αν θα πλησιάσει είτε τον Ολυμπιακό είτε τον Παναθηναϊκό είτε και τους δύο σε περίπτωση που οι δύο ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες.
Η αποστολή της ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς στις τελευταίες τρεις “επισκέψεις” της στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έφερε ισοπαλία, ενώ οι νίκες εκεί ποτέ δεν έρχονται με άνεση. Άλλωστε οι Αρκάδες είναι μια πολύ καλή ομάδα, από τις πιο δυνατές της επαρχίας τα τελευταία χρόνια.
Οι κιτρινόμαυροι θα πάνε την Τρίπολη για να παίξουν με τη συνταγή του Ματίας Αλμέιδα με στόχο τη νίκη, ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρήσουν να περιορίσουν τα λάθη τους (ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι) και φυσικά να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν.
Στα αγωνιστικά, ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ δεν υπολογίζει στους Λιβάι Γκαρσία, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ροντόλφο Πισάρο, ενώ εκτός έμειναν και οι Αρόλντ Μουκουντί και Εσέκιελ Πόνσε. Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, ετοιμοπόλεμος είναι ο Στίβεν Τσούμπερ.
Έτσι τα βασικά ερωτηματικά για το αριστερό άκρο της επίθεσης είναι αυτός που θα παίξει στο αριστερό πτερό της επίθεσης και ο “φουνταριστός”. Άλλωστε μετά το ματς με τους Αρκάδες ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena. Μπορεί το μυαλό όλων να είναι στο ματς της Τρίπολης, όμως ο Αλμέιδα πρέπει να κάνει διαχείριση, όπως έκανε και σε προηγούμενος “σκοπέλους” άλλωστε και μάλιστα επιτυχημένα, ενόψει αυτών των αγώνων.
Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής, Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Ρότα έχει προβάδισμα για τα δεξιά και ο Μοχαμάντι για τα αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Κάλενς θα έχει στο πλευρό του τον Βίντα.
Στον άξονα οι Σιμάνσκι/Γιόνσον διεκδικούν μια θέση και μπροστά τους είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν οι Πινέδα, Γαλανόπουλος και Μάνταλος. Ο Μεξικανός μπορεί να παίξει και στα αριστερά μαζί με τον Τσούμπερ, ενώ δεξιά ο Ελίασον έχει το προβάδισμα αντί του Άμραμπατ.
Ο Αραούχο αναμένεται να ξεκινήσει στο δίδυμο της κορυφής μαζί με τον Φαν Βέερτ, ενώ δεν αποκλείεται να παίξει και ο Μάνταλος στην κορυφή με τον Αραούχο μπροστά του, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Φυσικά (ειδικά στη μεσοεπιθετική γραμή), δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις λόγω των λύσεων που υπάρχουν παρά τις απουσίες.
Η αποστολή της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Ρότα, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Φαν Βερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ζίνι, Ελίασον.