Δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν για το Τριφύλλι, καθώς ο Φατίχ Τερίμ που διαδέχτηκε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα τέλη Δεκεμβρίου, άντεξε τελικά για κάτι λιγότερο από έξι μήνες. Αντικαταστάτης του μάλιστα θα είναι ένα γνώριμο πρόσωπο στα “πράσινα” αποδυτήρια, ο επί 2,5 χρόνια άμεσος συνεργάτης του Γιοβάνοβιτς στην ομάδα, ο Χρήστος Κόντης, με στόχο να σώζει τους τελευταίους στόχους της ομάδας, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το διαζύγιο με τον Τούρκο τεχνικό ήταν μοιραίο να επέλθει, όχι μόνο για την κατηφόρα στην οποία κυλούσε χωρίς φρένα ο Παναθηναϊκός, με αποκορύφωμα τη συντριβή στην Τούμπα, αλλά γιατί δεν επιτεύχθηκε ο βασικός λόγος για για τον οποίο συμφώνησε με το Τριφύλλι ο Τερίμ: να επανέλθουν οι Πράσινοι στην κορυφή μετά από 14 χρόνια, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο ένας και μοναδικός στόχος, αφού αφενός η Ευρώπη -την οποία τώρα κινδυνεύει να χάσει ο Παναθηναϊκός- θεωρούνταν αυτονόητη κι αφετέρου το Κύπελλο βρισκόταν σε δεύτερη μοίρα.

O Τερίμ πάντως στον αποχαιρετισμό του προς τους παίκτες της ομάδας στο Κορωπί την Παρασκευή, αποκάλυψε κάποιες παραμέτρους της συμφωνίας που είχε γίνει με τον Γιάννη Αλαφούζο τα Χριστούγεννα. Από τα συμφραζόμενα μάλιστα πάνω στα δικά του λόγια, αλλά και τα όσα γράφτηκαν στην Τουρκία, αυτό που προκύπτει είναι ότι και ο ίδιος είχε καταλάβει πως είχε έρθει το τέλος του στον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι μάλιστα συμπτωματικό ότι όλο αυτό, το διαζύγιο δηλαδή με το Τριφύλλι, προέκυψε όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε και μαθηματικά εκτός της μάχης του τίτλου, έπειτα την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Έτσι κι αλλιώς βέβαια υπήρχαν πιέσεις προς τον ισχυρό άνδρα του κλαμπ για αντικατάσταση Τερίμ μετά την ήττα από τον Άρη, καθώς ο Τούρκος τεχνικός είχε χάσει τα  αποδυτήρια, η ομάδα είχε χάσει κάθε αυτοματισμό που είχε επί Γιοβάνοβιτς, ενώ φυσικά υπήρχαν και ζητήματα τακτικής.

Παρ’ όλα αυτά όμως, ουσιαστικά υπήρχε ένα “κανονάκι” ακόμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν όμως μόνο η έκταση της ήττας, που φυσικά κι αυτή “πόνεσε” πολύ τον οργανισμό αφού δεν είναι μαθημένος ο Παναθηναϊκός σε τέτοια αποτελέσματα. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν ότι έμεινε και μαθηματικά εκτός πρωταθλήματος το Τριφύλλι.

Είχε αφαιρεθεί δηλαδή και το τελευταίο αποκούμπι. Ο Φατίχ Τερίμ μιλώντας στο Κορωπί έλεγε ότι “είχα συμφωνήσει να έρθω για να πάρουμε το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έχουμε βγει πλέον εκτός στόχου, δεν θα βρίσκομαι εδώ”, εξηγώντας έτσι και τον λόγο του διαζυγίου του με τον Παναθηναϊκό. Ήρθε για το πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα… δεν ήρθε και αποχώρησε.

Συμπλήρωσε πάντως πως: “Είμαι σίγουρος ότι είστε πολύ καλοί παίκτες και μπορείτε να πάρετε το Κύπελλο”.