Ο ΠΑΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης” (19/5, 20:00), όπως άλλωστε έκανε και στα προηγούμενα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προπονήσει την ομάδα του για τελευταία φορά στην φετινή σεζόν το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Δικεφάλου στη Νέα Μεσημβρία και στη συνέχεια όπως συνηθίζει να κάνει πριν τα τελευταία παιχνίδια, όλοι μαζί θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο.
Η προετοιμασία του Δικεφάλου κυλά με ηρεμία με τους παίκτες να γνωρίζουν πολύ καλά τι διακυβεύεται στο τελευταίο παιχνίδι, ωστόσο να δουλεύουν χωρίς άγχος και με πίστη στις δυνατότητες τους για τη νίκη που θα τους δώσει το πρωτάθλημα.
Σημαντικό ρόλο παίζουν οι «παλιοί» που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις και στο παρελθόν και δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα και για τους υπόλοιπους. Ο Λουτσέσκου είναι προσεκτικός στη διαχείριση του τονίζοντας στην ομάδα του ότι έτσι και αλλιώς έχει κάνει υπέρβαση την φετινή αγωνιστική περίοδο, ότι και αν γίνει στο τελευταίο παιχνίδι.

Ένα το βασικό ερωτηματικό στην 11άδα
Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις μεγάλες νίκες στα συνεχόμενα ντέρμπι έχουν ανεβάσει στα ύψη την αυτοπεποίθηση των παικτών του Δικεφάλου, που δεν παραβλέπουν τις δυσκολίες του αγώνα με τον Άρη αλλά έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.
Οι επιλογές του προπονητή του ΠΑΟΚ μοιάζουν να είναι δεδομένες με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ να επανέρχονται στην ενδεκάδα.
Αν υπάρχει ένα ερωτηματικό αυτό έχει να κάνει με το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γιόνι Ότο έκανε μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει βασικός και στο “Κλ. Βικελίδης” με τον Ζόαν Σάστρε να προέρχεται πάντως και αυτός από δυο πολύ καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο που θα πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ είναι η αποφασιστικότητα που τον χαρακτήρισε στα προηγούμενα ντέρμπι, που τον οδήγησε στις νίκες και τον έφερε ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου.