Πάπας Φραγκίσκος έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον απόηχο της επίθεσης κατά του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Μάρτιν Στριζίνετς.
«Καταδικάζω αυτό το δειλό και βίαιο έγκλημα και σας διαβεβαιώνω ότι προσεύχομαι στον Κύριο για την ταχεία ανάρρωση του κ. Πρωθυπουργού», αναφέρει ο Πάπας.
Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη του με το σλοβακικό έθνος που περνά μεγάλη δοκιμασία αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει, και εκφράζει την ελπίδα να επικρατήσει η ενότητα και η ειρήνη στη χώρα.
Ο Πρωθυπουργός Φίτσο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην πόλη Banska Bystrica.
Σε μια άλλη εξέλιξη ο Γενικός Εισαγγελέας τη Σλοβακίας, Μάρος Ζιλίνκα, ζήτησε αυτοσυγκράτηση στον σχολιασμό των συνθηκών γύρω από την απόπειρα κατά της ζωής του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Ζιλίνκα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑSR, ανέφερε ότι για να μην κλιμακωθεί η ένταση και η πόλωση της κοινωνίας, το κοινό πρέπει να ενημερώνεται μόνο τεκμηριωμένα από αρμόδιους φορείς.
Εξέφρασε κατανόηση για το έργο των μέσων ενημέρωσης και την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, αλλά προέτρεψε τα ΜΜΕ να σεβαστούν ότι η ποινική δίωξη σε σχέση με την απόπειρα δεν μπορεί να γίνεται δημόσια και σε ζωντανές μεταδόσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ