Εντελώς αντίθετος με τη μεταγραφή του Άρτουρς Ζάγκαρς στη Φενέρμπαχτσε, είναι ο Βάλντις Βάλτερς.

Ο θρύλος του λετονικού μπάσκετ, ο οποίος για χρόνια ήταν εκ των κορυφαίων της εθνικής της Σοβιετικής Ένωσης, τόνισε πως το στιλ του διεθνούς γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Γουλβς, δεν αρέσει στον Δημήτρη Ιτούδη και πως γενικά είναι ανέτοιμος για το επίπεδο της Ευρωλίγκας.

«Ο Άρτουρς έπρεπε να καταλάβει ότι οι προπονητές Ευρωλίγκας είναι… λύκοι που μπορούν να “φάνε” έναν παίκτη για το παραμικρό. Κανείς δεν συγχωρεί τα λάθη. Θα έπρεπε να βρει μία ομάδα με έναν καλό προπονητή, για να μάθει να παίζει και άμυνα. Αυτή τη μεταγραφή (σ.σ. στη Φενέρμπαχτσε) είναι περισσότερο… εμπορική, όπως τη βλέπω εγώ.

Δεν έχει καμία ελπίδα να παίξει με τον Ιτούδη, ο οποίος δεν θέλει και πολύ τους νέους παίκτες. Ο Ζάγκαρς δεν έχει να κάνει κάτι εκεί. Οι μάνατζερ τον πήγαν σε έναν προπονητή που δεν ταιριάζει (σ.σ. στον Ιτούδη) και μετά σε έναν άλλον (σ.σ. Κεμζούρα) που δεν θα πω κάτι για εκείνον. Αυτή την στιγμή, ο Άρτουρς αντιμετωπίζεται ως ο παίκτης της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εάν ήταν δυνατός σωματικά, τότε θα έπαιζε καλύτερη άμυνα», ήταν τα λόγια του Βάλτερς.