Στην ΑΕΛ έχουν δώσει σχεδόν όλο το βάρος τους στην εξεύρεση του νέου επιθετικού της ομάδας.  στην ομάδα έχοντας και γνώμονα το οικονομικό κομμάτι, δεν θέλουν να ανοιχτούν πολύ ή και δεν μπορούν αν προτιμάτε, καθώς η νέα διοίκηση έχει βάλει πρώτο στόχο να είναι απόλυτα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Αυτό βέβαια δεν είναι απαγορευτικό στο να βρουν ένα επιθετικό που να έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Δεν είναι κατ’ ανάγκη να είναι γνωστό όνομα ή και να στοιχίζει ακριβά.
Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι ποιοτικοί παίκτες… κρύβονται εκεί που δεν το περιμένεις, φτάνει το σκάουτινγκ να έχει τα μάτια του ανοιχτά.
Κλασσικότερο παράδειγμα ο Ράϊαν Μαέ που ήρθε από τα αζήτητα στην ΑΕΛ και εξελίχθηκε σε ένα σέντερ φορ ολκής. Θα έμοιαζε πολύ ιδανικό αν στην ΑΕΛ έβρισκαν ακόμα ένα Μαέ για την νέα χρονιά, αφού η ομάδα έχει πολύ ανάγκη να βρει τον παίκτη που θα στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Μαέ δεν βρίσκεις κάθε μέρα αλλά στην ομάδα είναι «αναγκασμένοι» να βρουν.
Εξού και η καθυστέρηση με την κίνηση για τον επιθετικό, αφού θέλουν να είναι εντελώς σίγουροι ότι ο ποδοσφαιριστής που θα έρθει θα βοηθήσει πραγματικά.
Ο Χρίστος Χαραλάμπους έχει την ευθύνη της επιλογής και για αυτό τον λόγο το ψάχνει πάρα πολύ το θέμα.
Μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά σημαντική. Την μετεγγραφή του Ράϊαν Μαέ στην ΑΕΛ την… πρόκρινε τότε ο νυν κόουτς της ομάδας.

Μιχαήλ Αριστείδου