Ευρωπαϊκές κληρώσεις περιελάβανε η σημερινή μέρα και αυτές αφορούσαν και τους τέσσερις εκπρόσωπους μας.
Άρης, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους τους εφόσον προκριθούν στον γ’ προκριματικό γύρο σε Champions League και Conference League.
Συνολικά έμαθαν 10 πιθανούς αντίπαλους, τέσσερις ο Άρης (σε περίπτωση που προκριθεί και σε περίπτωση που αποκλειστεί) και από δύο ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια (σε περίπτωση που προκριθούν).
Εμείς ανατρέξαμε στο παρελθόν και βρήκαμε ότι οι 8 από τους 10 αυτούς πιθανούς αντιπάλους βρέθηκαν ξανά στον δρόμο Κυπριακών ομάδων.
ΣΕΡΙΦ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΡΗ)
Η ομάδα από την Μολδαβία αναμετρήθηκε με την Ομόνοια στους ομίλους του Europa League την σεζόν που πέρασε 2022-2023.

ΚΑΡΑΜΠΑΧ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΡΗ)
Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπη με το ΑΠΟΕΛ σε μια σεζόν. Αρχικά στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League 2019-2020 και ακολούθως στους ομίλους του Europa League.
Την σεζόν 2021-2022 κατάφερε να αποκλείσει την ΑΕΛ στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League και στην συνέχεια (ίδια σεζόν) συνάντησε την Ομόνοια στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΡΗ)
Η ομάδα από το Ισραήλ συναντήθηκε με την ΑΕΚ Λάρνακας στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2011-2012, ενώ πέρσι απέκλεισε τον Απόλλωνα στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

ΝΤΙΛΑ ΓΚΟΡΙ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΠΟΕΛ)
Εφιαλτική εμπειρία από την ομάδα από την Ντίλα Γκόρι είχε η Ανόρθωση. Την σεζόν 2012-2013 η Κυρία γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την ομάδα της Γεωργία στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ)
Έπαιξε άλλες τρεις φορές με Κυπριακές ομάδες. Το 2015 έπαιξε με το ΑΠΟΕΛ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τους γαλαζοκίτρινους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.
Το 2017 έπαιξε με τον Απόλλωνα στα πλέι οφ του Europa League, με τους γαλάζιους να παίρνουν μεγάλη πρόκριση στους ομίλους, ενώ πέρσι οι Δανοί κατάφεραν να αποκλείσουν δύσκολα την ΑΕΚ στα πέναλτι στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

ΠΡΟΓΚΡΕΣ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ)
Η ομάδα από το Λουξεμβούργο τέθηκε αντιμέτωπη με την ΑΕΛ στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League της σεζόν 2017-2018, με την ομάδα τη Λεμεσού να προκρίνεται με δύο νίκες.

MAΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΕΚ)
Έπαιξε άλλες δύο φορές με Κυπριακή ομάδα και αυτή ήταν το ΑΠΟΕΛ. Μια την σεζόν 2005-2006 στον β’ προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA και άλλη μία με τους γαλαζοκίτρινους στους ομίλους του Europa League την σεζόν  2013-2014.

ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ (ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΕΚ)
Η ομάδα από την Μολδαβία που είναι πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ στον γ’ προκριματικό του Conference League, αντιμετώπισε ξανά την ομάδα της Λάρνακας. Ήταν στον α’ προκριματικό γύρο του Europa League της σεζόν 2019-2020 όταν η ΑΕΚ προκρίθηκε με δύο νίκες.

**Οι δύο πιθανοί αντίπαλοι Κυπριακών ομάδων που δεν έπαιξαν ποτέ ξανά στο παρελθόν με δική μας ομάδα είναι η Βόρσκλα Πόλταβα Ουκρανίας  (πιθανή αντίπαλος ΑΠΟΕΛ) και η Ράκοβ Πολωνίας (πιθανή αντίπαλος Άρη)

Χρίστος Χρίστου