Κάθε 2α του Μαΐου είναι ιδιαίτερη για τους οπαδούς της Τσέλσι, αλλά και για την ιστορία της Λέστερ. Γιατί το βράδυ εκείνης της ημερομηνίας, πίσω στο 2016, η τρομερή «μάχη του Στάμφορντ Μπριτζ» που έθεσε νέες βάσεις για την έχθρα των «μπλε» με την Τότεναμ, έστεψε Πρωταθλήτρια Αγγλίας την Λέστερ στο πιο ανέλπιστο πρωτάθλημα!
Τα «σπιρούνια» του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-2016, βρέθηκαν πιο κοντά από ποτέ στην εξασφάλιση του τίτλου, ωστόσο, ήταν γραμμένο στ’ άστρα πως οι «αλεπούδες» θα ήταν εκείνες που θα έμεναν στην ιστορία.
Και μπορεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τότεναμ να πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και να έδειχνε ότι θα συνέχιζε το κυνήγι της Λέστερ, υποτάσσοντας τους συμπολίτες της, ωστόσο, η Τσέλσι αντέδρασε σε ένα παιχνίδι που έχει μείνει στην ιστορία για το ξύλο που έπεσε! Πατήματα σε παίκτες, συρράξεις δίχως τέλος, κόντρες, χτυπήματα, μαρκαρίσματα που θα έπρεπε να έχουν αποφέρει κόκκινες κάρτες κι όμως ουδείς είδε αυτό το χρώμα!
Και το … κερασάκι την τούρτα, το αριστούργημα του Εντέν Αζάρ με το σόλο, το 1-2 με τον Ντιέγκο Κόστα και το μαγικό σουτ στα δίχτυα για το 2-2. Την ώρα που οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι, τότε, παρακολουθούσαν το παιχνίδι όλοι μαζί και στο φινάλε γιόρτασαν την κατάκτηση του πιο απίστευτου πρωταθλήματος όλων των εποχών!