Πιθανότατα δεν θα διαφωνεί κανείς ότι η Ανόρθωση πάει στο αποψινό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ  (19:00, Cablenet), έχοντας στο πλευρό της την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Μια ταμπέλα που θα απομακρύνει εάν και εφόσον παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έδειξε στα τελευταία ματς.
Απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, η ομάδα της Αμμοχώστου θα κληθεί να πετύχει τη δική της υπέρβαση, βάσει πάντοτε των όσων έχει δείξει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.
Αυτό το παιχνίδι μπορεί να της προσφέρει πολλαπλά οφέλη αν καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να μιλάμε ξανά για «τεστ». Τα περισσότερα, εφέτος, δεν τα πέρασε. Είναι ένα ντέρμπι, με μεγάλα κίνητρα κι ως εδώ…
Ο Μουνιόθ ετοιμάζει αλλαγές σε πρόσωπα και πιθανότατα σε σύστημα, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και επαναφέρει το 3-5-2. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Λόρια θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Μπαϊσίνιο-Χαρογιάν-Κορρέα να αποτελούν την τριάδα στα στόπερ, με μπακ χαφ τους Κορέια και Αμπαρτζουμιάν, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.
Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Αρτυματάς, Σάμπο και Μιχάλης Ιωάννου. Το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελέσουν πλην απροόπτου οι Γουαρίς και Νινγκά. Εκτός πλάνων είναι οι Ουάρντα, Αντωνιάδης, Κίκο, Κεραυνός και Εμπραλίτζε.

Ανδρέας Βεντούρης