Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πολλές αναλύσεις είναι περιττές. Αυτό ισχύει στην περίπτωση της ΑΕΚ, ενόψει του αποψινού (19:00) ντέρμπι με την Ανόρθωση στην «Αρένα». Με τη διαφορά στο -8 από την κορυφή και στο -7 από τη δεύτερη θέση, για να διατηρήσει της ελπίδες της για μία εκ αυτών των δύο θέσεων, όσο δύσκολο κι αν θεωρείται κάτι τέτοιο, θα πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη.
Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα περιοριστεί στο να παλέψει για την 3η και την 4η θέση που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά και στην κατάκτηση του κυπέλλου. Αυτά είναι τα δεδομένα και συνεπώς, οφείλει να τερματίσει το αρνητικό σερί των τεσσάρων διαδοχικών αγώνων χωρίς νίκη και ταυτοχρόνως να φτάσει στην πρώτη επιτυχία στην έδρα της στα πλέι οφ.
Εκτός πλάνων είναι οι Τόμοβιτς, Παναδέρο, Τάντι και Μαρτής. Ο Νταβίντ Μπαντία αναμένεται να επιλέξει για την αρχική ενδεκάδα τον Λεάλ στο τέρμα, τους Γκονζάλεθ-Μιλίτσεβιτς στα στόπερ και μπακ τους Ροσάλες-Γκαρσία.
Στη μεσαία γραμμή θα κρατήσει τους Λουΐς Γκουστάβο και Μάμα, με τους Γκιούρτσο και Φαράζ στα άκρα και τον Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τρισκόφσκι.

Ανδρέας Βεντούρης