Ο Λούκας Φανιέρος αποκάλυψε την Κυριακή την ιστοσελίδα μας την  αποχώρηση από το χώρο του ποδοσφαίρου. Ο επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης του Ερμή έκανε σχετικές δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0.
Η αρχική τοποθέτηση: «Όλα έχουν ένα τέλος. Είναι οριστική η απόφαση. 14 χρόνια περάσαμε όλοι καλά, προσφέραμε και εμείς το κομμάτι μας. Δεν είχα τον ανάλογο σεβασμό, όχι από τον κόσμο του Ερμή, αλλά από τον χώρο. Θα πάω σε άλλους χώρους. Σκέφτομαι, αν αξίζεις να ασχολείσαι. 14 χρόνια πολεμούσα με μοναδικό στόχο να μην πέσουμε κατηγορία».
Τι κερδίσατε; «Κέρδισα, έμαθα, είδα και τώρα το χειρίζομαι διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να είναι χειρότερα τα πράγματα. Υπάρχουν προδοσίες, προκαταλήψεις και πολλά άλλα. Όταν κάτι δεν είναι στα χέρια σου, καλύτερα να μην το κάνεις. Τους ευχαριστώ όλους. Έβγαινε προς τα έξω ότι έπαιζα στοιχήματα. Ο Λούκας Φανιέρος δεν έχει ανάγκη από λεφτά. Δεν θα δεχτώ ότι είμαι το μαύρο πρόβατο. Εγώ έβαλα λεφτά στο ποδόσφαιρο. Άλλοι ήρθαν για να πάρουν λεφτά, επειδή δεν έχουν τίποτα να κάνουν στη ζωή τους. Οι μικρές ομάδες είναι κλωτσοσκούφι. Όταν είσαι αδύναμος, αυτά έχεις. Ο γιος μου είναι αυτός που μου ζήτησε να φύγω. Θα κάνει φιλανθρωπικό ίδρυμα και καλύτερα για μας. Καλύτερα να τα δώσουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη, παρά στο ποδόσφαιρο που είναι… τρύπα. Εμένα δεν μπορούν να με ταπεινώνουν. Ούτε αυτοί που κρατούν το σφυρί, ούτε οι άλλοι. Δεν θα κατηγορήσω κανένα. Οι ευθύνες είναι σε λάθος ανθρώπους. Ο Θεός είναι μεγάλος».
Για το γηπεδικό: «Στη Δόξα κάνατε γήπεδο, στη Λεμεσό κάνατε. Δώστε και ένα εκατομμύριο ευρώ στην Αραδίππου».
Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανε; «Πάντως, όχι στο θέμα που διώχνω προπονητές. Όταν νικάς είναι καλά. Αυτό δεν το κάνει μόνο ο Φανιέρος. Το βλέπεις και στο ΑΠΟΕΛ. Είχα υπεύθυνο στην ομάδα και μου έλεγε ότι υπήρχε πρόβλημα.  Αυτοί μου έλεγαν. Το ΑΠΟΕΛ που δέχθηκε όλες αυτές τις κόκκινες, ποιο ήταν το πρόβλημα. Η απειθαρχία. Το λάθος ήταν που δεν έφυγα όταν δεν προχώρησε το θέμα με το γήπεδα. Δεν θέλουν τον Ερμή, όχι εμένα. Δεν ξέρω γιατί. Είναι αδύναμος ο Ερμής γιατί δεν έχει δίπλα του ένα δικηγόρο, ένα διευθυντή».