Ο πρόεδρος των Απόλλων Ladies Ανδρέας Μαραγκός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
«Είχαμε αποχωρήσεις παικτριών, αλλαγή προπονητή στο μέσο της σεζόν αλλά ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ Συνεχώς βλέπουμε αλλαγές και πως θα ενισχύσουμε την ομάδα. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Είχαμε μόνο νίκες με μια ισοπαλία, η Νέα Σαλαμίνα είχε μία ήττα και δύο ισοπαλίες και το πρωτάθλημα θα κρινόταν στα μεταξύ μας όπως και έγινε»
είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Σε αντίθεση με τα κορίτσια τα αγόρια ασχολούνται περισσότερο. Δειλά-δειλά ασχολούνται τα κορίτσια, έχουν δημιουργηθεί πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών και είναι σημαντικό. Υπήρχε Εθνική που δεν αγωνιζόταν σε επίσημα ματς και πλέον η Εθνική παίζει προκριματικά Μουντιάλ και EURO. Τα καλύτερα έρχονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε σαν Aπόλλων Ladies είναι ότι δεν είχαμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Λόγω απειρίας χάθηκαν προκρίσεις στην Ευρώπη γι’ αυτό το γεγονός».
Για τη νέα χρονιά: «Ο προγραμματισμός ποτέ δεν σταματά. Είμαστε μια σταθερή διοίκηση εδώ και 15 χρόνια τα ίδια άτομα. Βλέπουμε μακριά. Ήδη αποφασίσαμε για το μπάτζετ της νέα χρονιά και βλέπουμε ενίσχυση. Κάποιες δεν συνεχίζουν μαζί μας. Ήδη έφυγαν δύο η μία για Σουηδία για πλήρως επαγγελματικό συμβόλαιο και η άλλη συνεχίζει σε ομάδα στο Αμερικανικό πρωτάθλημα, το καλύτερο πρωτάθλημα. Εκεί είναι και ο πρώην προπονητής μας που πήρε μεταγραφή μέσα Νοεμβρίου. Έχουμε και άλλες που έχουν προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα. Ότι και να προσφέρουμε οικονομικά είναι δύσκολο μια παίκτρια να μείνει στην Κύπρο».
Για τον προπονητή Λοράν Φασότ: «Του δώσαμε την ευκαιρία, μας έχει δικαιώσει και συνεχίζουμε για στη νέα σεζόν».
Μεγάλος στόχος είναι το επόμενο βήμα στην Ευρώπη; «Φτάσαμε πολλές φορές στην πηγή. Άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θέλουμε να μπούμε. Πέρσι περάσαμε δύο προκριματικούς και αποκλειστήκαμε από την πρωταθλήτρια Ουκρανίας. Ευελπιστούμε να έχουμε μια καλή κλήρωση για να πάμε στον γ’ προκριματικό και να προσπαθήσουμε να μπούμε στους «16». Η Κύπρος είναι μια ανάσα να στέλνει δύο ομάδες στην Ευρώπη και με μια καλή πορεία μας θα τα καταφέρουμε».
Τι γίνεται με το οικονομικό, έχετε χορηγούς; «Για να μπούμε στην χρονιά, πρέπει να έχουμε από πριν το μπάτζετ. Φτιάξαμε αυτή την ομάδα από το μηδέν, δεν χρωστάμε σε κανέναν. Προσπαθούμε με φίλους, πελάτες, συγγενείς και λίγους χορηγούς να βγάζουμε το μπάτζετ. Υπάρχει ενδιαφέρον για το γυναικείο στο εξωτερικό και περιμένουμε αυτό να μεταφερθεί σιγά-σιγά και στην Κύπρο».