Στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας, την αποχώρηση του Κέρκεζ και τον εαυτό του.

Για την πορεία της ΑΕΛ: «Κάτι δεν πήγε καλά. Το αναλύσαμε αλλά δεν υπάρχει λόγος να το διατυπώνουμε δημόσια. Υπάρχουν υποκειμενικοί και αντικειμενικοί λόγοι. Τελειώσαμε τα ευρωπαϊκά και παίξαμε πρωτάθλημα μετά από ενάμιση μήνα, μας επηρέασε. Οι φίλοι μας στην Ομόνοια δεν τους άρεσε που ζητήσαμε να παιχτεί το παιχνίδι. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, έπρεπε να γίνει δεύτερη προετοιμασία.
Ήρθαν παίκτες που δεν βοήθησαν την ομάδα με τα λεφτά που ζήτησαν και πήραν. Η ΑΕΛ ήταν στημένη ομάδα. Υπήρχε και το στοιχείο ότι η ομάδα ψήθηκε στο να διεκδικεί. Ήρθαν παίχτες που δεν βοήθησαν, ήρθε η πίεση, το άγχος, η φυσική κατάσταση δεν βοηθούσε την ομάδα να παίξει γρήγορα και ήρθαν τα αποτελέσματα που ήρθαν».

Για την αποχώρηση του Κέρκεζ: «Ήταν απόφαση δική του. Εκ των υστέρων φαίνεται ότι βοήθησε την ομάδα, ο νέος προπονητής έφερε καλούς παίκτες, άλλαξε τρόπο παιχνιδιού, ανέβηκε η ομάδα. Δυστυχώς ανέβηκε αργά. Μπορούσε να νικήσει και ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, αν νικούσε αυτά τα παιχνίδια θα ήταν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Αν έχει κουραστεί: «Όταν δεν είσαι επαγγελματίας, να είναι η δουλειά σου μόνο το ποδόσφαιρο, Πρόδρομος και Κίρζης είναι η δουλειά τους, εγώ έχω άλλα πράγματα και δεν είμαι 100% αφοσιωμένος. Δυστυχώς στην ΑΕΛ δεν υπάρχουν οι επιφανείς οικονομικά ΑΕΛίστες να αναλάβουν. Οπότε όπως είναι τα πράγματα συνεχίζω για να κρατηθεί η ΑΕΛ στο επίπεδο που πρέπει. Όσοι δεν θυμούνται να ρωτήσουν τους γονείς τους, πού ήταν η ΑΕΛ πριν αναλάβω. Αν δεν ήταν το μπάσκετ θα έχανε πολύ κόσμο η ΑΕΛ, το μπάσκετ κράτησε τον κόσμο, γέμιζε το κλειστό με 2000».