Η νίκη επί του Απόλλωνα ήταν για την ΑΕΚ μία από τις σημαντικότερες της σεζόν. Όχι απλά γιατί ήταν επί ενός αντιπάλου με τους ίδιους στόχους, αλλά για μερικούς επιπλέον λόγους:

1) Ξεπέρασε με τον πλέον καλύτερο τρόπο την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Πάφος FC.

2) Της δίνει ξανά πολύ καλή ψυχολογία και δεν επιτρέπει στην… αμφιβολία να εισχωρήσει στα ενδότερά της, ακόμη και στις τάξεις του κόσμου της για το αν θα μπορέσει να είναι εκεί μέχρι τέλους.

3) Νίκησε χωρίς να παίξει πολύ καλά. Η ΑΕΚ δεν κράτησε πολύ την μπάλα κι όταν το έκανε, δεν ήταν τόσο δημιουργική και απειλητική όσο σε άλλα παιχνίδια. Γι’ αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία η νίκη της. Όταν παίρνεις τρεις βαθμούς σε τέτοια ματς που δεν σου βγαίνουν, η σημαντικότητά τους είναι ακόμη μεγαλύτερη.

4) Ο Απόλλωνας είχε τις απουσίες του, αλλά και η ΑΕΚ ήταν εμφανέστατα επηρεασμένη από τις τελευταίες δυόμιση βδομάδες. Με οκτώ μέρες άδεια ελέω γιορτών και τα όσα ακολούθησαν, με κάποιους παίκτες να προπονούνται ουσιαστικά ελάχιστα, θα ήταν… αφύσικο να έβγαζε φωτιές.

5) Το γεγονός ότι πάτησε ξανά κορυφή, παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη ψυχολογία όλων παρά σε οτιδήποτε άλλο. Η απόσταση είναι τόσο μικρή που από τη μια αγωνιστική στην άλλη τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

6) Η ΑΕΚ έκανε το δύο στα δύο κόντρα στον Απόλλωνα. Δεν παίζει ρόλο μονάχα στην αυτοπεποίθηση, αλλά ενδεχομένως να παίξει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Είναι νωρίς να ασχολείσαι με τέτοια σενάρια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η δεύτερη φάση. Καλύτερα είναι να το ‘χεις υπέρ σου, παρά εναντίον σου.

7) Η νίκη αυτή δίνει το χρόνο στην ομάδα της Λάρνακας, δίχως πίεση, να επανέλθει στους ρυθμούς που βρισκόταν προ εορτών…

8) Ο Ρόμο έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο μπορεί να βοηθήσει.

9) Ο Τρισκόφσκι δεν σκόραρε, αλλά πιστώνεται την ασίστ στο πρώτο γκολ με κεφαλιά «πάρε-βάλε».

10) Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι αφότου προηγήθηκε με 2-1. Ο Καταλά θέλησε να κλείσει τους χώρους στον Απόλλωνα και να κρατήσει περισσότερο μπάλα, γι’ αυτό χρησιμοποίησε τον Ναούμ αντί του Τρίσκο».

11) Η νίκη αυτή δεν πρέπει να δημιουργήσει υπέρμετρο ενθουσιασμό, όσο πολύτιμη κι αν είναι για την ΑΕΚ. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ο δρόμος παραμένει ακόμη πολύ μακρύς μέχρι το τέλος. Αν χάσεις το μυαλό σου, κινδυνεύεις ν’ αφήσεις το τιμόνι και το τρένο εύκολα εκτροχιάζεται.

Ανδρέας Βεντούρης