Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα του Μπερτ Έσελινγκ για την Ανόρθωση. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Ολλανδός αμυντικός έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση της ΠΑΕΕΚ για την πρόταση που έχει από την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία είναι διατεθειμένη να καταβάλει την (πολύ χαμηλή, ομολογουμένως) ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του για να προχωρήσει στην απόκτησή του.
Ο Έσελινγκ φυσικά δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της «κυρίας», κάτι που αναμένεται να πράξει άμεσα και θα είναι έκπληξη αν δεν πει το «JA», δηλαδή το «ναι» στα… ολλανδικά. Το γεγονός ότι έχει αφήσει θετικά δείγματα γραφής με την παρουσία του στο πρωτάθλημα, συν το ότι δεν πιάνει θέση στον κατάλογο «Α», έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς Ανόρθωσης.
Απ’ εκεί και πέρα, δεν προέκυψε κάποια νεότερη εξέλιξη στο θέμα της απόκτησης μέσου. Ο φάκελος «Μάρκους Ροντέν» μπήκε στο συρτάρι, αφού ο Σουηδός μέσος δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση που του κατατέθηκε κι ο Τιμούρ Κετσπάγια ήδη βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης άλλων ποδοσφαιριστών.

Ανδρέας Βεντούρης