Για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο, η Ομόνοια θα κληθεί να δώσει τρία ματς πρωταθλήματος σε διάστημα μιας βδομάδας. Κυριακή (19/12) με Δόξα, Τετάρτη (22/12) με ΑΕΛ και Κυριακή (26/12) με ΑΠΟΕΛ.
Τρεις απαιτητικές αναμετρήσεις, με τον Χένινγκ Μπεργκ να καλείται να βρει τον τρόπο, ούτως ώστε η ομάδα να διεκδικήσει και να πάρει το απόλυτο των βαθμών.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Νορβηγός προπονητής; Το τελευταίο διάστημα, στα παιχνίδια πρωταθλήματος, εμπιστευόταν συγκεκριμένη ενδεκάδα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία δεν υπήρχε η πίεση του αποτελέσματος. Τα παιχνίδια πρωταθλήματος όμως ήταν, ένα κάθε βδομάδα. Τώρα προστέθηκε ακόμα ένα και αυτό ίσως επηρεάσει κάπως το πλάνο του.
Η μια αλλαγή ενόψει Δόξας είναι δεδομένη, αφού ο Φώτης Παπουλής θα εκτίσει την μια αγωνιστική λόγω καρτών, ενώ υπάρχει και στάση αναμονής για τον τραυματισμό του Γκόμεθ.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ποδοσφαιριστές όπως οι Μπασισρού, Μποτεάκ και Κακουλλής αναμένεται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να καλύψουν τα κενά.

Ανδρέας Ανδρέου