Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων στο ντέρμπι ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Οι δικές μας πληροφορίες για τις πιο σημαντικές στιγμές της μεγάλης αναμέτρησης που εμπλέκουν τη διαιτησία λένε τα εξής.
1. Σωστά μέτρησε το γκολ της ισοφάρισης 1-1 από την Ανόρθωση, λόγω του ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα.
2.Σωστά μέτρηση το γκολ 2-1 από την Ανόρθωση αφού κανένας παίκτης δεν επηρέαζε τη φάση από εκείνους που ήταν ακάλυπτοι.
Στη φάση όμως αυτή, ελέγχονται όλοι. Από τον βοηθό Ανδρέα Ανδρέου που σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, το διαιτητή Θεουλή για την καθυστερημένη σε χρόνο συνεννόηση με το VAR και βέβαια γιατί ο Ιταλός έκανε τόσο χρόνο (πάνω από δύο λεπτά) μέχρι να πάρει θέση για την απόφαση και να στείλει το διαιτητή να δει τη φάση.
Ελέγχεται ο Θεουλή, για το χρώμα της κάρτας που έδειξε στον Ντανίλο του ΑΠΟΕΛ στο 58΄όταν υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Πόποβιτς. Έδειξε κίτρινη σε μία φάση που ήταν στα όρια της κόκκινης κάρτας.
Στη φάση του 90+6΄΄’ κακώς δεν υποδείχθηκε πέναλτι όταν η μπάλα αποκρούστηκε από το εκτεθειμένο χέρι του Αραγιούρι. Θεωρείται παράβαση ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε και σήκωσε το χέρι του ο αμυντικός της Ανόρθωσης.
Εδώ υπάρχει διπλό λάθος. Το πρώτο από το Θεουλή που ήταν υποχρεωμένος να δει τη φάση και την παράβαση και το δεύτερο από τον VAR ο οποίος δεν κάλεσε το διαιτητή να πάει να δει ξανά τη φάση.