Με το τέλος του πρωταθλήματος ξεκαθάρισε το τοπίο σε αρκετές κατηγορίες βραβεύσεων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023-24», που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη στο Monte Caputo και θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια Cablenet Sports (21:00, σύνδεση από τις 20:15 για το Pre-show).

Εκτός από τους πρώτους σκόρερ κάθε γκρουπ, λύθηκε και ο γρίφος για τα «Golden Gloves of the Season». Στο πρώτο γκρουπ, ο τελικός νικητής κρίθηκε στο φινάλε, όπως έγινε με τον τίτλο του πρωταθλητή που… παιζόταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Vid Belec και Kenan Piric πάλεψαν στήθος με στήθος για την τελική επικράτηση, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να κερδίζει τελικά το βραβείο.

Συγκεκριμένα, αμφότεροι κατέγραψαν από 18 clean sheets, ωστόσο ο Βόσνιος τερματοφύλακας είχε καλύτερο σερί απαραβίαστης εστίας μέσα στη σεζόν. Ο Piric… κατέβασε τα ρολά σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες, που ήταν η κορυφαία του επίδοση, ενώ σε άλλες τρεις περιπτώσεις, τρεις φορές. Αντίθετα, ο Σλοβένος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του πάνω από δύο σερί παιχνίδια. Ως εκ τούτου, ο Piric είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γκρουπ και θα παραλάβει τα «χρυσά γάντια» στη μεγαλύτερη γιορτή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση τους κανονισμούς της συγκεκριμένης βράβευσης, ένας τερματοφύλακας πρέπει να αγωνιστεί σε ολόκληρο τον αγώνα για να υπολογιστεί στα στατιστικά του ως clean sheet. Ο Piric στον αγώνα της δεύτερης φάσης με την Ανόρθωση έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και έτσι δεν κατάφερε να γράψει 19ο clean sheet. Όσον αφορά τα «χρυσά γάντια» του β’ γκρουπ, νικητής είναι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Peter Leeuwenburgh με 12 clean sheets, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο πορτιέρο του Εθνικού Κωνσταντίνος Παναγή με έξι. Οι προαναφερθείσες βραβεύσεις είναι μία χορηγία της Stoiximan.

Τα “πολυβόλα”

Όχι ένας, αλλά δύο ποδοσφαιριστές θα.. ανεβούν στο βάθρο του νικητή όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ του β΄ γκρουπ. Οι Μάριος Ηλίας (Εθνικός Άχνας) και Ανδρέας Κατσαντώνης (Καρμιώτισσα) σημείωσαν από 19 γκολ, βοηθώντας τις ομάδες τους να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι δύο Κύπριοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην κορυφή των σκόρερ. Αναφορικά με το πρώτο γκρουπ, νικητής είναι ο Jairo Da Silva (Πάφος F.C), ο οποίος πέτυχε 16 γκολ και λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Τα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24» θα μεταδώσει ο Χρυσός Χορηγός των βραβείων CABLENET. Χορηγοί της λαμπερής βραδιάς είναι η UNICARS και τα αυτοκίνητα VOLKSWAGEN, η STOIXIMAN, η CNP CYPRIALIFE, η DUCATI Cyprus, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, τα BLUE PHARMACIES και τα προϊόντα LANDER POLAR ICE και PharmaLEAD.