Με το ενάμισι πόδι στην Bundesliga η Φορτούνα! Η ομάδα από το Ντίσελντορφ επικράτησε 3-0 της Μπόχουμ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα μπαράζ και έκανε άλμα ανόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο απίθανος την φετινή σεζόν, Χρήστος Τζόλης, ο οποίος ήταν μέσα και στα τρία γκολ της ομάδας του.

Μόλις στο 13ο λεπτό η Φορτούνα Ντίσελντορφ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τζόλης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια να κοντράρει στον Χόφμαν και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. Η Μπόχουμ θέλησε να απαντήσει άμεσα και στο 15’ είχε δοκάρι με τον Όρντετς, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Χόφμαν σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 50’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως ο Λούντε με απίθανη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φέρμεϊχ. Ο Τζόλης ανέλαβε την εκτέλεση, το πήγε και πάλι απευθείας, αλλά ο κίπερ της Μπόχουμ είχε την απάντηση.

Τελικά, στο 64ο λεπτό, η Φορτούνα, κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμα της, όταν ο Τζόλης έφυγε στην κόντρα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κλάους, ο οποίος με «ψύχραιμο» πλασέ έγραψε το 0-2, ενώ στο 72’ ο Ένγκελχαρντ εκμεταλλεύτηκε την κακιά απόκρουση του Λούντε στο φάουλ του Τζόλη και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-3.

Μάλιστα, στο 83’, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Φέρμεϊχ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τζόλης αστόχησε από καλή θέση.  Στο 84’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είδε τον Λούντε να διώχνει δύσκολα το δυνατό σουτ του από αριστερά και στο 88’ η Μπόχουμ είχε δοκάρι με τον Μπερνάρντο. Στο 90+1’ ο Καστενμάιερ είπε όχι στον Ατζέι.

ΜΠΟΧΟΥΜ: Λούντε, Μπερνάρντο, Όρντετς, Σλότερμπεργκ, Πάσλακ, Μπέρο(82’ Ντάσνερ), Οστερχάγκε(62’ Λοσιγιά), Βίτεκ(71’ Ατζέι), Ασάνο(62’ Μπροσίνσκι), Στέγκερ, Χόφμαν(71’ Πασιένσια)

ΦΟΡΤΟΥΝΑ: Καστενμάιερ, Ζίμερμαν, Όμπερντορφ, Ντε Βις, Ιγιόχα, Κλάους(87’Νίεμεκ), Τανάκα, Ένγκελχαρντ(87’ Ουτσίνο), Σομπότκα(82’ Γιοχάνεσον), Τζόλης(87’ Άπελκαμπ), Φέρμεϊχ(85’ Ντάφερνερ)