Χρησιμοποιώντας μία φράση από τα γνωστά κλισέ (τα οποία ο καθένας τις πλείστες φορές απεχθάνεται), η κάθε μεταγραφή κρίνεται στο γήπεδο. Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη του τι θα δείξει ο Εκπολό στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς το μέλλον μόνο ο Θεός μπορεί να το ξέρει.
Αυτό που μπορεί επί του παρόντος να καταγραφεί είναι ασφαλώς το ηχηρό μήνυμα που στέλνει με την απόκτηση του Νιγηριανού αμυντικού η ομάδα της Λάρνακας. Ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις, που θα της δώσουν την προοπτική/δυνατότητα να διεκδικήσει και του χρόνου το πρωτάθλημα, ακόμη και να το κατακτήσει.
Δεν είναι, απλά, επικοινωνιακό το θέμα. Αφήνουμε στην άκρη (και) την δικαιολογημένη ικανοποίηση του κόσμου, από μία τέτοια μεταγραφή. Είναι το τι δείχνει η ίδια η ΑΕΚ μ’ αυτήν την κίνηση, διατηρώντας τον πήχη όχι απλά ψηλά, αλλά στο ψηλότερο επίπεδο προκειμένου να επιστρέψει τη νέα σεζόν ακόμη πιο δυναμικά και να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στο φινάλε της χρονιάς που ολοκληρώθηκε.
Η ΑΕΚ προηγούμενων χρόνων αδυνατούσε (για διάφορους λόγους) να προβεί σε μία τέτοια κίνηση. Να πάρει δηλαδή ποδοσφαιριστή από έναν μεγάλο της αντίπαλο, τον οποίο ήθελε οπωσδήποτε να κρατήσει στο ρόστερ του.
Αλλά η «παλιά» ΑΕΚ πάει, πέρασε…

Ανδρέας Βεντούρης