Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στο SPORT24 και τους Χάρη Σταύρου και Βασιλική Καραμούζα, μετά την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού. Τόνισε πως υπάρχει πίκρα από την ήττα πέρσι στο Κάουνας, όμως αυτή η πίκρα δεν θα καθοδηγήσει το μυαλό των ερυθρόλευκων στον ημιτελικό με τη Ρεάλ.

Για το ποιο παιχνίδι είναι έχει περισσότερη πίεση, ένα Game 5 ή ένας ημιτελικός Final Four: “Κανένα, δεν υπάρχει πίεση, είναι μπάσκετ, είναι χαρά. Είμαστε σε αυτή τη θέση γιατί δουλεύουμε σκληρά, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει, δεν θα είναι έκπληξη, όποιος κι αν είναι ο νικητής. θέλουμε να κερδίσουμε τρελά και θα αντιμετωπίσουμε έτσι το παιχνίδι”.

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ είναι φαβορί: “Αξίζουν να είναι φαβορί, έχουνε κάνει από τις καλύτερες regular season. Είναι φοβερό, δεν υπάρχουν καλά matchups, κάθε ομάδα είναι ανταγωνιστική να παίξει”.

Για τον τελικό του Κάουνας και αν έχει μέσα του κάποια πίκρα: “Φυσικά και υπάρχει κάποια πίκρα, αλλά αυτό δεν μας καθοδηγεί δεν καταλαμβάνει το μυαλό μας. Έχουμε αύριο σπουδαίο ματς να παίξουμε και δεν νομίζω ότι θα είναι στο μυαλό μας”.

Για το τι έχει σημασία η ενέργεια, η στρατηγική, η καλή συνήθεια: “Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, αυτό κάνουμε όλη τη χρονιά. Υπήρχαν πάνω και κάτω στη σεζόν, όλα όμως έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη”.

Πώς θα χαλαρώσει: “Τίποτα σπουδαίο. Θα πάμε στο ξενοδοχείο, θα φάμε, θα κλείσουν τα φώτα και θα ξημερώσει η επόμενη μέρα”.