Η ουσιαστικά υποβιβασμένη Αλμερία έκανε την έκπληξη και νίκησε εκτός έδρας με 1-0 τη Ράγιο που μπήκε σε περιπέτειες.

Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το «Βαγέκας» στο 30’ όταν, μετά από λάθος του Τσαβαρία, η μπάλα έφτασε στον Λοσάνο ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά και έγραψε το 0-1. Έξι λεπτά μετά ο Φαλκάο έκανε εξαιρετικό σουτ αλλά η επέμβαση του Μαξιμιλιάνο ήταν ακόμα καλύτερη. Στο 81’ ο Ντε Τομάς βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Αλμερία που έκανε ένα ακόμα μεγάλο «στοπ».

ΡΑΓΙΟ Β.: Ντιμιτριέφσκι, Μπαλιού (80’Κρέσπο), Μουμίν, Λεζέν, Τσαβαρία, Όσκαρ Βαλεντίν, Ουνάι Λόπεθ (66’Ντε Τομάς), Ίσι (59’Ντε Φρούτος), Τρέχο, Άλβαρο Γκαρθία (80’Μπεμπέ), Φαλκάο (59’Ντεκά).

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιλιάνο, Πουμπίλ, Τσούμι, Θέσαρ Μοντές, Θεντέγες, Μάρκος Πένις, Έντγκαρ (82’Μπάμπα), Αρίμπας (82’Μελέρο), Μπαπτιστάο (72’Πόθο), Εμπάρμπα, Τσόκο Λοσάνο (75’Σουάρες).

Στην ανδαλουσιανή…μάχη με τη Γρανάδα η Σεβίλλη επικράτησε με 3-0 και έσπρωξε τους φιλοξενούμενους πιο κοντά στη Σεγούνδα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με κεφαλιά του Ακούνια. Στο 22’ ο Αρέθο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση αλλά σούταρε πάνω στον Νίλαντ. Η Γρανάδα σκόραρε στο 36’ με τον Πελίστρι αλλά η μπάλα είχε βγει άουτ στην αρχή της φάσης. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε κόντρα τρεις με έναν αλλά ο Μπογέ έκανε κάκιστη πάσα και σπατάλησε την ευκαιρία. Νωρίς στο δεύτερο μέρος (51’) ο Εν Νεσιρί πλάσαρε τον Μπατάλια και έγραψε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 80στό λεπτό ο Λουκεμπάκιο.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νίλαντ, Χεσούς Νάβνας, Μπαντέ, Σέρχιο Ράμος, Κίκε Σάλας (75’Λουκεμπάκιο), Ακούνια, Σουμαρέ (90’Χορδάν), Αγκουμέ, Οκάμπος (84’Ανιμπάλ), Λαμέρα (75’Ενιανζού), Εν Νεσιρί (84’Βέλιθ).

ΓΡΑΝΑΔΑ: Μπατάλια, Μέντες, Μιγκέλ Ρούμπιο, Μικέλ, Νέβα, Σέρχιο Ρουίθ (62’Ουθούνι), Γκουμπάου (76’Βιγιάρ), Πελίστρι (87’Κορμπεάνου), Γιόζβιακ, Μπογέ (76’Μελένδο), Αρέθο (62’Χόνγκλά).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ