Σε ένα πολύ μέτριο αγωνιστικά παιχνίδι η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε με 1-0 την Ράγιο Βαγιεκάνο και έκλεισε θετικά την σεζόν.

Στο 9ο λεπτό ο Ντε Φρούτος, μοίρασε όμορφα στον Φαλκάο, εκείνος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Ουνάι Σιμόν. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Φρούτος βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά και εκείνος δεν κατόρθωσε να βρει εστία και πλάσαρε άουτ. Στο 45ο λεπτό ο Λεζέν σούταρε με τον Ουνάι Σιμόν να κάνει καταπληκτική επέμβαση στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι συγκλονιστικό αναφορικά με το θέαμα, η Ράγιο είχε τα ηνία της αναμέτρησης αλλά δεν έβρισκε το γκολ, αντίθετα η Μπιλμπάο δεν απείλησε καθόλου την εστία του Καρντένας.

Στο 50’ ο Ινίγκο Ρουίθ δοκίμασε τα πόδια του αλλά δεν ανησύχησε τον Καρντένας. Η Μπιλμπάο προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης, πήρε την κατοχή αλλά δίχως φάσεις. Στο 66’ στην πρώτη της τελική ο Νίκο Γουίλιαμς πήρε μία μπαλιά μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την Μπιλμπάο για το 1-0. Στο 83’ ο Τσαβαρία έβγαλε την σέντρα στον Γκαρθία εκείνος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ράγιο: Καρντένας, Ράτιου, Αριντάν, Λεζέν, Τσαβαρία, Ουνάι Λόπεθ (79’ Κίκε Πέρεθ), Κις (74’ Κρέσπο), Ντε Φρούτος (78’ Μπεμπέ), Τρέχο (67’ Ίσι Παλαθόν), Γκαρσία, Φαλκάο (67’ Ντε Τομάς)

Μπιλμπάο: Ουνάι Σιμόν (63΄Αγκιρεθαμπάλα), Λέκουε, Γεράι (46’ Βιβιάν), Παρέδες, Μπερσίτσε (59’ Ιμανιόλ), Ντάνι Γκαρθία, Ινίγκο Ρουίθ, Μπερενγκέρ, Χαουρεγκιθάρ (46’ Ουνάι Γκόμεθ), Ν.Γουίλιαμς, Βιγιαλίμπρε (46’ Ραούλ Γκαρθία)